Care au fost cele mai vizibile federaţii sportive în media românească în decembrie 2023

Federaţia Română de Gimnastică urcă, în luna decembrie 2023, pe podiumul celor mai mediatizate federaţii sportive din România.

98 afișări
Imaginea articolului Care au fost cele mai vizibile federaţii sportive în media românească în decembrie 2023

Care au fost cele mai vizibile federaţii sportive în media românească în decembrie 2023

mediaTRUST prezintă vizibilitatea tuturor federaţiilor sportive în mass-media, în perioada 1 - 31 decembrie 2023.

Federaţia Română de Fotbal a fost acoperită în 4.167 de articole, atingând un punct culminant la data de 14 decembrie, când Răzvan Burleanu, principalul contracandidat al lui Aleksander Ceferin pentru postul de preşedinte al UEFA, a fost subiectul discuţiilor în mass-media.

Federaţia Română de Handbal se menţine pe locul al doilea în clasamentul celor mai mediatizate federaţii sportive, având nu mai puţin de 499 de menţiuni în materialele jurnalistice. Momentul de vârf în ceea ce priveşte expunerea mediatică a avut loc la data de 6 decembrie, în contextul ultimului meci al grupei E din Campionatul Mondial de handbal feminin. În această partidă, echipa naţională a României a suferit o înfrângere severă în faţa echipei din Danemarca, cu un scor final de 39-23.

Pe de altă parte, Federaţia Română de Gimnastică urcă pe podium cu 394 de articole jurnalistice în care a fost menţionată. Momentul de vârf al vizibilităţii a avut loc pe data de 5 decembrie, în contextul în care echipa feminină de gimnastică artistică s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani la Jocurile Olimpice, iar Federaţia a apelat la donatori pentru a susţine financiar echipa, în lipsa fondurilor pentru antrenamente, bazându-se pe sponsori în ultimele luni.

Decembrie a adus o creştere în clasament pentru Federaţia Română de Baschet, de la locul 8 în noiembrie, pe poziţia a patra în decembrie, cu 382 de materiale în care a fost menţionată. În 22 decembrie a fost vârful de vizibilitate, când Federaţia Română de Baschet l-a numit pe Mihai Silvăşan în funcţia de antrenor principal al echipei naţionale de baschet masculin.

Federaţia Română de Nataţie se menţine în top 5 cu un total de 371 materiale în mass-media. Un subiect de interes major s-a axat pe cea de-a XXVI-a ediţie a Campionatelor Europene de înot în bazin scurt, care s-a desfăşurat în perioada 5–10 decembrie 2023 la Complexul Olimpic din Otopeni.

Federaţia Română de Tenis rămâne pe locul 6, menţionată în decembrie în 242 de materiale jurnalistice. Unul dintre cele mai intens mediatizate subiecte a fost legat de jucătoarea Sorana Cîrstea, care a fost desemnată Sportiva anului 2023 de către Federaţia Română de Tenis, în cadrul Galei Tenisului Românesc. Această decizie s-a bazat pe performanţa sa, ocupând locul 26 în ierarhia WTA.

În cursul lunii decembrie, Federaţia Română de Volei a avansat semnificativ în clasament, fiind menţionată în 212 materiale jurnalistice. Vârful de vizibilitate a fost atins pe 13 decembrie, în contextul premiilor acordate în cadrul Galei Voleiului Românesc, Alexandru Raţă fiind desemnat voleibalistul anului 2023 pentru prima data în carieră.

Federaţia Română de Tenis de masă ocupă locul 8, fiind menţionată în 172 de materiale şi un vârf al vizibilităţii pe 4 decembrie, când Elena Zaharia a obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial de tenis de masă pentru Juniori din Slovenia, aceasta fiind cea mai bună clasare a României din istorie.

Federaţia Română de Rugby urcă o poziţie, acumulând un total de 154 de materiale în care a fost menţionată. Atenţia publicului a fost îndreptată către anunţul că tehnicianul francez David Gerard îl înlocuieşte pe Eugen Apjok la conducerea echipei tehnice a selecţionatei de rugby a României.

Federaţia Română de Şah intră în top 10, înregistrând un total de 143 de materiale jurnalistice în toate mediile de difuzare.

În continuarea topului, Federaţia Română de Box a fost menţionată în 127 de materiale, iar unul dintre subiectele mediatizate a fost legat de declaraţia preşedintelui federaţiei, care a evidenţiat succesul sportului pugilistic românesc în 2023, cu peste 80 de medalii internaţionale câştigate de pugiliştii juniori în competiţii de prestigiu, inclusiv la Campionatele Europene şi Mondiale.

Federaţia Română de Canotaj ocupă locul 12 în decembrie, fiind menţionată în nu mai puţin de 119 articole în presă.

Federaţia Română de Automobilism Sportiv este pe 13, având 104 materiale monitorizate, în timp ce Gimnastica Ritmică urcă în clasament şi ajunge pe poziţia 14 în decembrie, cu menţiuni în 95 de articole.

Federaţia Română de Scrimă este pe 15, având 84 de menţiuni, foarte aproape de Federaţia Română de Judo, în timp ce Federaţia Română de Ciclism coboară în clasament şi ocupă locul 17, cu 67 de materiale în mass-media, la egalitate cu Federaţia Română de Lupte.

Pe următoarele poziţii se situează Federaţia Română de Atletism şi Federaţia Română de Motociclism, fiecare fiind menţionate în 55 de articole jurnalistice în luna decembrie.

Federaţia Română de Schi Biatlon şi Federaţia Română de Dans Sportiv au fost menţionate fiecare în 44 de materiale, iar Federaţia Română de Tir Sportiv urmează în top cu 36 materiale şi cu un vârf al vizibilităţii în data de 19 decembrie 2023.

Federaţia Română de Karate şi Federaţia Română de Tir cu Arcul se situează la egalitate în ceea ce priveşte atenţia media, fiecare fiind subiectul a 34 de articole în luna decembrie.

Ele sunt urmate îndeaproape de Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, care a fost reflectată în 29 de materiale jurnalistice.

De asemenea, Federaţia Română de Culturism şi Fitness a avut o prezenţă media semnificativă, cu 28 de articole, în timp ce Federaţia Română de Darts a fost menţionată în 26 de materiale.

Pe de altă parte, Comitetul Naţional Paralimpic a înregistrat o scădere a prezenţei în media, fiind menţionat în 24 de articole, la fel ca şi Federaţia Română de Triatlon şi Federaţia Română de Kaiac-Canoe.

În cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale, menţionată în 18 materiele, s-a acordat o atenţie deosebită sportivilor de la CS Sinh Dau, din Botoşani, care au obţinut medalii la Campionatul Naţional de Qwan Ki Do (Arme Tradiţionale) pentru juniori şi seniori.

Federaţia Ecvestră Română a fost, de asemenea, un subiect popular, cu 33 de articole publicate despre activităţile sale, în timp ce Federaţia Română de Oină şi Federaţia Română de Karting au fost fiecare menţionate în 17 articole.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio şi TV monitorizate de mediaTRUST precum şi site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii reţele socializare. Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online şi social media.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici