Carlos Alcaraz îl elimină pe idolul său, Rafa Nadal, din turneul de tenis de la Madrid. Duel cu Djokovic în semifinale

La un an după ce a câştigat doar trei game-uri în înfrângerea din turul doi în faţa lui Rafael Nadal, la Mutua Madrid Open 2021, tânărul de doar 19 ani, Carlos Alcaraz, şi-a luat vineri revanşa faţă de compatriotul său, la turneul ATP Masters 1000.

374 afișări
Imaginea articolului Carlos Alcaraz îl elimină pe idolul său, Rafa Nadal, din turneul de tenis de la Madrid. Duel cu Djokovic în semifinale

Acesta a obţinut o victorie cu 6-2, 1-6, 6-3, într-o confruntare între generaţii, pe tărâm natal, în capitala Spaniei.

Alcaraz a rezistat unei reveniri caracteristice lui Nadal şi unui set doi complet ratat, pe zgura madrilenă, pentru a se impune într-o întâlnire captivantă de două ore şi 29 de minute. El va înfrunta acum pentru prima dată o altă legendă a circuitului ATP, Novak Djokovic, numărul 1 mondial.

Urcarea pe locul 9 în clasamentul ATP şi cucerirea primului titlu Masters 1000 la Miami, în martie, au fost până acum realizările principale ale sezonului incredibil din acest an al lui Alcaraz, iar prima victorie împotriva lui Nadal reprezintă o altă piatră de hotar pentru campionul Next Gen ATP Finals din 2021. El a dat dovadă de maturitate şi exuberanţă tinerească în egală măsură, pentru a-l învinge pe Nadal, devenind primul adolescent care reuşeşte acest lucru pe zgură.

Alcaraz a fost de neatins în primul set, reuşind 19 lovituri câştigătoare, în timp ce Nadal s-a străduit să egaleze calitatea şi intensitatea jocului adversarului său. Deşi Nadal a revenit imediat după ce şi-a pierdut serviciul în primul game al meciului, o combinaţie de lovituri puternice de pe linia de fund şi lovituri inteligente i-a adus lui Alcaraz alte două break-uri cu care s-a impus în primul set pe arena Manolo Santana.

În ciuda startului puternic al adversarului său, Nadal, de 36 de ori campion la turneele de Masters 1000, nu a intrat în panică, jocul său de retur începând să dea roade în momentul în care a simţit o scădere a nivelului de joc al adversarului său.

Alcaraz a egalat, ca mai apoi o alunecare în game-ul următor să-l facă să necesite tratament pentru o accidentare la gleznă. Loviturile mult îmbunătăţite ale lui Nadal i-a adus 20 din ultimele 22 de puncte ale setului, pentru a duce meciul în set decisiv.

Nadal părea să fie în avantaj, în tentativa sa de a obţine a 12-a prezenţă în semifinale la Madrid, dar mai tânărul său adversar a arătat un nivel de rezistenţă incredibil. Alcaraz, revigorat, a lovit mingea cu autoritate şi a reuşit singurul break al setului decisiv în al patrulea game, pentru a ajunge pentru prima dată în semifinale la Madrid.

Cu această victorie, Alcaraz ajunge în a treia semifinală de Masters 1000 şi îşi prelungeşte seria la cinci victorii consecutive împotriva adversarilor din Top 10. De asemenea, victoria îl duce pe spaniol pe locul 6 în clasamentul ATP Live.

Andrey Rublev poate recupera acest loc dacă îl învinge pe Stefanos Tsitsipas în penultimul sfert de finală de vineri seara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici