Cât câştigă un pilot de Formula 1 în 2022. Alonso rămâne unul dintre cei mai bine plătiţi

  • Formula 1 se îndreaptă spre o nouă eră în 2022, cu un nou regulament care va face ca noul sezon să fie unul dintre cele mai interesante de până acum, la nivelul întregului pluton, şi nu doar la vârf.
  • Veniturile piloţilor, în acest context s-a reaşezat, însă fără mari modificări în ierarhia din top.
2132 afișări
Imaginea articolului Cât câştigă un pilot de Formula 1 în 2022. Alonso rămâne unul dintre cei mai bine plătiţi

În timp ce viitorul lui Sir Lewis Hamilton în acest sport nu este încă clar, în această iarnă au existat mai puţine schimbări decât în mod normal în ceea ce priveşte piloţii noi care au sosit în acest sport. Cu toate acestea, având în vedere schimbările semnificative de piloţi în cadrul echipelor, există multe lucruri de luat în considerare în ceea ce priveşte salariile acestora pentru noul sezon.

Dacă Hamilton decide să continue să concureze şi să nu se retragă, simbolul britanic va rămâne cel mai bine plătit pilot. Salariul său de bază este de aproximativ 35 de milioane de euro şi mai are doar un singur an rămas de executat cu Mercedes, în timp ce actualul campion mondial Max Verstappen câştigă aproximativ 22 de milioane de euro cu Red Bull.

Câştigarea titlului i-a adus o mulţime de bonusuri olandezului, ceea ce ar fi putut duce veniturile sale finale la aproximativ 35 de milioane de euro pentru sezonul 2021.

Fernando Alonso rămâne unul dintre veteranii acestui sport şi este al treilea pe listă, deşi primeşte un salariu de 17,5 milioane de euro, mult mai mic în comparaţie cu Hamilton. Spaniolul speră ca experienţa sa să poată ajuta Alpine F1 să profite de regulamentul din 2022 şi, poate, să fie o maşină câştigătoare.


Salariile piloţilor din F1 în 2022

1. L. Hamilton Mercedes 35 milioane de euro

2. M. Verstappen Red Bull 22 milioane de euro

3. Fernando Alonso Alpine 17,5 milioane de euro

4. S. Vettel Aston Martin 13 milioane de euro

5. D. Ricciardo McLaren 13 milioane de euro

6. C. Leclerc Ferrari 10,5 milioane de euro

7. Carlos Sainz Ferrari 8,5 milioane de euro

8. V. Bottas Alfa Romeo 8,5 milioane de euro

9. L. Stroll Aston Martin 8,5 milioane de euro

10. S. Perez Red Bull 7 milioane de euro

11. G. Russell Mercedes 4,5 milioane de euro

12. L. Norris McLaren 4,5 milioane de euro

13. E.Ocon Alpine 4,5 milioane de euro

14. P. Gasly AlphaTauri 4,5 milioane de euro

15. A. Albon Williams 1,75 milioane de euro

16. G. Zhou Alfa Romeo 850.000 de euro

17. M. Schumacher Haas 850.000 euro

18. N. Mazepin Haas 850.000 de euro

19. N. Latifi Williams 850.000 de euro

20. Y. Tsunoda AlphaTauri 650.000 de euro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici