CE de handbal din 2018 va avea loc în Croaţia, la masculin, şi în Franţa, la feminin

Campionatul European de handbal masculin din 2018 va avea loc în Croaţia, iar cel similar feminin în Franţa, conform deciziei Congresului EHF, de sâmbătă, de la Dublin.

97 afișări
Imaginea articolului CE de handbal din 2018 va avea loc în Croaţia, la masculin, şi în Franţa, la feminin

CE de handbal din 2018 va avea loc în Croaţia, la masculin, şi în Franţa, la feminin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit anunţului EHF, Croaţia găzduieşte o competiţie europeană de acest nivel după 14 ani. În Croaţia au mai avut loc două ediţii de Campionat Mondial, în 2003 (feminin) şi în 2009 (masculin).

Meciurile din cadrul ediţiei CE din 2018 se vor disputa în săli din patru oraşe.

Tot sâmbătă a fost decisă şi gazda Campionatului European feminin din 2018, organizarea turneului final revenind Franţei, care a desemnat şapte săli pentru disputarea meciurilor.

Franţa a mai găzduit două ediţii de Campionate Mondiale, în 2001 (masculin) şi în 2007 (feminin).

De asemenea, la Congresul de la Dublin au fost stabilite şi naţiunile gazdă ale CE masculin din 2020, acestea fiind Suedia, Austria şi Norvegia, respectiv ale competiţiei similare feminine, adică Norvegia şi Danemarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici