CE de patinaj artistic: Zoltan Kelemen s-a calificat pentru programul liber. Evgheni Pluşenko s-a retras

Patinatorul român Zoltan Kelemen s-a calificat, joi, pentru programul liber din cadrul Campionatelor Europene de patinaj artistic de la Zagreb, după ce s-a clasat pe locul 16 în programul scurt, informează site-ul oficial al competiţiei.

502 afișări
Imaginea articolului CE de patinaj artistic: Zoltan Kelemen s-a calificat pentru programul liber. Evgheni Pluşenko s-a retras

Zoltan Kelemen s-a calificat pentru programul liber la CE de la Zagreb

Sportivul român a obţinut la programul scurt un punctaj de 57.44. Pe primul loc s-a clasat francezul Florent Amodio, cu 89.82, urmat de spaniolul Javier Fernandez (88.80) şi de un alt francez, Brian Joubert (83.93).

Programul liber va avea loc sâmbătă.

Pe de altă parte, Evgheni Pluşenko, campion olimpic în 2006, a decis să se retragă de la Campionatele Europene de patinaj artistic, după ce s-a clasat pe locul şase la programul scurt, el acuzând dureri la spate.

Triplul medaliat olimpic, în vârstă de 30 de ani, suferă de probleme cronice la spate, conform buletinului medical citat în comunicatul organizatorilor.

Pluşenko a fost operat la spate sezonul trecut, el fiind supus şi unei intervenţii chirurgicale la genunchi. La sfârşitul lunii decembrie, patinatorul a câştigat campionatele Rusiei, deşi avea dureri.

"Nu poţi să te lupţi cu adversarii cu astfel de dureri", a declarat antrenorul sportivului, Alexei Mişin.

Evgheni Pluşenko a obţinut joi, în programul scurt, un punctaj de 74.82, în timp ce primul clasat, francezul Florent Amodio, a fost notat cu 89.82.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici