Celje-HCM Constanţa, scor 24-19 în grupa B a Ligii Campionilor

Campioana la handbal masculin HCM Constanţa a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, de formaţia slovenă Celje, scor 24-19 (11-6), în penultima partidă din grupa B a Ligii Campionilor.

211 afișări
Imaginea articolului Celje-HCM Constanţa, scor 24-19 în grupa B a Ligii Campionilor

Celje-HCM Constanţa, scor 24-19 în grupa B a Ligii Campionilor (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Având doar varianta victoriei pentru a mai spera la optimile de finală ale competiţiei, campioana României a început decisă, dar fără a găsi drumul spre gol în primele cinci minute (2-0). Alberto Val a adus primul gol pentru HCM, 2-1 (min. 8), dar slovenii nu au ratat ocaziile ivite ulterior şi s-au detaşat la 4-1 (min. 13), obligând adversara să intre la time-out. În minutul 15, portarul de la Celje, Skok, avea deja cinci intervenţii reuşite, iar tabela arăta 5-1. După alte şase minute, diferenţa crescuse la şase goluri, 8-2, campioana României nereuşind să-şi găsească ritmul şi având un bilanţ negativ de patru aruncări în bara porţii lui Skok. La pauză: 11-6, după 30 de minute în care de la HCM doar portarul Mihai Popescu s-a ridicat la nivelul mizei partidei.

În partea a doua, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Celje a continuat să domine la o diferenţă confortabilă (17-9, min 41), greşelile din tabăra constănţeană fiind din ce în ce mai numeroase. HCM a făcut eforturi să reducă handicapul (19-15), dar nu a găsit soluţia salvatoare şi a încheiat disputa cu capul plecat şi doar şanse teoretice la optimi.

Marcatori:

Celje - Mackovsek 6 goluri, Marguci 5, Toskici 4, Zelenovici 3, Lekai 2, Zvizej 2, Poteko 1, Zabici 1

HCM Constanţa - Cutura 5 goluri, Sadoveac 5, Val 3, Humet 2, Angelovski 2, Buricea 1, Vujadinovici 1.

În primele opt meciuri din grupă, campioana României a obţinut două victorii, 22-17 cu Celje şi 28-23 cu IK Savehof, iar în rest eşecuri pe linie: 31-35 cu IK Savehof, 27-37 şi 21-31 cu MKB Veszprem, 14-35 cu THW Kiel, 23-28 şi 24-25 cu Atletico Madrid.

După nouă etape, HCM Constanţa ocupă locul 5în grupa B, cu doar 4 puncte.

HCM Constanţa mai are de jucat un singur meci în grupă, la Bucureşti, cu deţinătoarea trofeului, THW Kiel (20 februarie).

Primele patru clasate din fiecare dintre cele patru grupe se vor califica în faza optimilor de finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici