Ceremonie în amintirea lui Jesse Owens, la 100 de ani de la naşterea cvadruplului campion olimpic

O ceremonie în memoria americanului Jesse Owens, cvadruplu campion olimpic la JO de la Berlin, în 1936, a avut loc, joi seară, la Paris, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea celebrului sportiv.

141 afișări
Imaginea articolului Ceremonie în amintirea lui Jesse Owens, la 100 de ani de la naşterea cvadruplului campion olimpic

Jesse Owens (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia începerii turnării filmului "Race", în care vor fi redate detalii din cariera sportivă a lui James Cleveland Owens, producătorii Luc Dayan şi Jean-Charles Lévy au avut iniţiativa organizării unui astfel de eveniment, în condiţiile în care în SUA nu a avut loc nicio ceremonie naţională.

"El a traversat perioade care au marcat istoria lumii: cea de segregaţie rasială în SUA şi apoi cea a nazismului, la JO de la Berlin. A trecut peste toate acestea păstrându-şi valorile şi fiind un exemplu în faţa barbariei. Este mai mult decât o legendă, o referinţă morală", a declarat Bernard Amsalem, preşedintele Federaţiei Franceze de Atletism (FFA), prezent la ceremonie.

La eveniment au participat şi două din cele trei fiice ale lui Owens. "Sunt foarte bucuroasă, foarte impresionată şi mândră. A fost un om minunat, ca sportiv şi mai ales ca tată. Avea respect pentru toţi", a afirmat cea mai mare fiică a lui Jesse Owens, Gloria, în vârstă de 81 de ani.

Jesse Owens a câştigat la Berlin patru medalii de aur, la 100 de metri, 200 de metri, săritura în lungime şi ştafeta de 4x100 metri. El a încetat din viaţă la 31 martie 1980.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici