Cernat: Nu mă întorc în România acum

Fotbalistul Florin Cernat, care a devenit jucător liber după ce şi-a încheiat contractul cu fosta sa formaţie, Dinamo Kiev, a declarat, vineri, că nu doreşte să revină la nicio echipă din Liga I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1 afișare

"Sunt jucător liber de contract dar, deocamdată, voi pleca împreună cu familia în concediu şi abia apoi voi vedea ce voi face. Sunt deja ceva oferte dar încă nu vreau să vorbesc despre ele. În România nu vreau să mă întorc acum. Am vorbit de mai multe ori cu naşul meu (n.r. - preşedintele clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica), dar nu sunt posibilităţi din punct de vedere financiar. Despre Dinamo nu vă pot spune nimic, pentru că nu m-a contactat nimeni, doar în presă au apărut speculaţii", a spus Cernat.

Florin Cernat a precizat că îşi doreşte ca Unirea Urziceni să devină campioana României la finalul acestui sezon. "Cu cine aş putea ţine dacă nu cu Unirea... Dacă nu vor câştiga ei, atunci mi-aş dori ca titlul să meargă tot în provincie, la FC Timişoara. Despre Dinamo ce să zic... Acum câţiva ani a fost acel ghinion legat de echipele englezeşti, Chelsea şi Manchester United, apoi a fost acea dublă incredibilă cu Lazio, acum văd că au ghinion în campionat", a menţionat Cernat, aflat pentru câteva zile la Galaţi.

Internaţionalul român susţine că după ce îşi va găsi un nou angajament speră să fie din nou convocat la echipa naţională. "Sper şi îmi doresc foarte mult să mai joc pentru România. Acum era normal să nu fiu convocat pentru că nu am jucat prea mult în ultimul timp şi nu te poţi baza pe un fotbalist care nu joacă la echipa de club. Sper ca la echipa la care voi ajunge să joc meci de meci şi aşa să pot prinde naţionala. Cred că alegerea lui Răzvan Lucescu pentru postul de selecţioner este foarte bună deoarece el a demonstrat că este un bun antrenor şi în plus îşi doreşte foarte mult să facă performanţă. Mă bucur pentru Tiberiu Ghioane că a fost convocat. Era şi normal, el trece printr-o perioadă foarte bună, a dat gol meci de meci pentru Dinamo Kiev. Sunt sigur că alegerea făcută de Răzvan Lucescu este foarte bună", a mai fostul fotbalist al echipei Dinamo Bucureşti.

Florin Cernat a devenit jucător liber, după ce contractul său cu formaţia ucraineană Dinamo Kiev s-a încheiat la finalul acestui sezon. Cernat a jucat 189 de partide şi a marcat 41 de goluri în toate competiţiile pentru Dinamo Kiev (campionat, cupă, cupele europene), echipă cu care a câştigat patru titluri de campion, patru Cupe şi trei Supercupe ale Ucrainei. În sezonul 2007-2008, Cernat a fost împrumutat la Hajduk Split, în Croaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici