CFR Cluj solicită câştigarea meciului cu U Cluj la masa verde

Conducerea grupării CFR Cluj consideră clubul Universitatea Cluj vinovat de incidentele petrecut la meciul direct de marţi seara şi solicită câştigarea meciului cu scorul de 3-0 la masa verde.

1196 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj solicită câştigarea meciului cu U Cluj la masa verde

CFR Cluj solicită câştigarea meciului cu U Cluj la masa verde (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Considerăm clubul Universitatea total vinovat de incidentele petrecute la această partidă dovedindu-se prin imaginile TV că aceştia au avut grave deficienţe în ceea ce priveşte organizarea partidei respective din punct de vedere al securităţii", se precizează într-un comunicat al CFR Cluj postat pe site-ul oficial.

Oficialii grupării ardelene susţin că membrii Comisiei de Disciplină a LPF trebuie să aplice prevederile regulamentare şi să acorde victoria la masa verde a echipei conduse de Ioan Andone.

"Văzând dispoziţiile art. 60 pct. 9 din ROAF «Obligaţiile cluburilor organizatoare»: «Dacă arbitrii, jucătorii şi/sau oficialii sunt loviţi de una sau mai multe persoane sau cu obiecte, arbitrul poate întrerupe sau opri definitiv jocul în funcţie de gravitatea incidentului. În cazul opririi definitive a jocului, clubul organizator va fi sancţionat cu pierderea jocului prin forfait», coroborat cu art. 83, li. c) Secţiunea a IV-a Abateri şi Sancţiuni aplicabile Cluburilor din Regulamentul Disciplinar: «Nerespectarea prevederilor ROAF privind măsurile de ordine, inclusiv neasigurarea protecţiei pentru jucătorii şi oficialii de meci , fapt ce a determinat neînceperea sau oprirea jocului de către arbitru, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait de către clubul orgnizator» - considerăm că Universitatea Cluj (clubul organizator) se face total vinovat de cele întâmplate, drept pentru care echipa noastră trebuie să câştige acest joc cu scorul de 3-0 (forfait)", se mai menţionează în comunicat.

Conducerea CFR Cluj este de părere că incidentul petrecut marţi seară este similar cu cel de la partida dintre Petrolul Ploieşti - Steaua, când formaţia bucureşteană a câştigat la masa verde cu scorul de 3-0, după ce jucătorul Geroge Galamaz a fost lovit cu pumnul de un suporter intrat pe teren.

"În speţa noastră este mai grav, întrucât jucătorul Cadu a fost lovit de către unul dintre stewarzii care ar fi trebuit să-i asigure integritatea şi siguranţa acestuia, precum şi de către un oficial al clubului gazdă şi anume masorul echipei Universitatea (Ciucă Liviu) căruia i s-a desfăcut contractul de muncă", afirmă oficialii clujeni.

Meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, din cadrul etapei XXXI-a a Ligii I, a fost întrerupt în minutul 27 de arbitrul Alexandru Tudor după izbucnirea unui conflict general între jucătorii celor două echipe.

În momentul întreruperii jocului, CFR Cluj conducea cu scorul de 1-0 prin golul marcat din penalti de Ricardo Cadu.

Imediat după marcarea golului, căpitanul oaspeţilor, Ricardo Cadu, s-a bucurat în faţa fanilor echipei Universitatea Cluj, aflaţi în peluza din spatele porţii lui Mircea Bornescu. Acesta din urmă a fugit după Cadu şi l-a izbit violent.

Cei doi au fost cu greu stăpâniţi de ceilalţi coechipieri. Arbitrul Alexandru Tudor a decis eliminarea lui Cadu şi Bornescu, însă conflictul a continuat în drumul spre vestiare, portughezul fiind lovit în abdomen de un steward şi în cap de către masorul Liviu Ciucă. În cele din urmă, Alexandru Tudor a întrerupt meciul şi a solicitat ca jucătorii celor două echipe să meargă să vestiare.

Supervizorul partidei Universitatea Cluj - CFR Cluj, Alexandru Boc, a declarat, marţi seară, că arbitrul Alexandru Tudor şi-a motivat decizia de suspendare a jocului prin faptul că în urma bătăii generale ar fi trebuit să elimine cel puţin câte cinci jucători de la fiecare echipă.

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal va judeca incidentele de la partida Universitatea Cluj - CFR Cluj în şedinţa programată, vineri, la ora 11.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici