CFR Cluj - Universitatea Craiova, în prima etapă a play-off-ului

CFR 1907 Cluj - Universitatea Craiova, sâmbătă, la ora 20.00, în prima rundă din play-off.

126 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj - Universitatea Craiova, în prima etapă a play-off-ului

CFR Cluj - Universitatea Craiova, în prima etapă a play-off-ului

Clujenii au terminat sezonul regulat cu cea mai bună linie de clasament pe teren propriu, 10 victorii, patru remize şi o înfrângere. Mai mult, au încasat doar şase goluri din postura de gazde!

10 decembrie 2023, FC Hermannstadt - Universitatea Criaova 2-1: a fost singura partidă pierdută de olteni în ultimele şapte deplasări din SuperLigă, interval în care au mai înregistrat patru succese şi două rezultate de egalitate.

54 de goluri au marcat ardelenii în primele 30 de runde, dintre care 28 în repriza secundă.

Craiovenii au înscris cel puţin un gol în 15 dintre precedentele 16 meciuri jucate în campionat.

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă din 2014, cele două echipe s-a mai întâlnit de 36 de ori în principala competiţie internă, de 13 ori s-au impus clujenii, de 11 ori au câştigat oltenii, iar alte 12 partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: 18 meciuri - 8 succese CFR - 6 remize - 4 victorii Universitatea Craiova.

Primul meci din intervalul amintit a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj - Universitatea Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi - Sorin Cârţu.

Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj - Universitatea Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru vizitatori în ratarea calificării în cupele europene.

Ultimul succes bifat de olteni în deplasare: 24 aprilie 2021, CFR - Universitatea Craiova 1-2.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României: 2 decembrie 2023, Universitatea Craiova - CFR 1-0, gol marcat de Elvir Koljic.

Mediile de vârstă: CFR Cluj - 26 ani şi trei luni, Universitatea Craiova - 25 ani şi trei luni.

33 de jucători au utilizat ardelenii în acest sezon, dintre care 18 au debutat pe prima scenă din România. Craiovenii s-au bazat pe 31 de fotbalişti, 13 dintre ei fiind străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici