Chiţu: Doream să plec din România pentru a continua să progresez

Fotbalistul Aurelian Chiţu, care a semnat în această vară un contract cu Valenciennes, a declarat, într-un interviu pentru cotidianul La Voix du Nord, că şi-a dorit să plece din România pentru a continua să progreseze.

121 afișări
Imaginea articolului Chiţu: Doream să plec din România pentru a continua să progresez

Aurelian Chiţu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Venirea mea la Valenciennes a fost rapidă pentru că era cel mai bun lucru pentru mine. Totul s-a decis în urmă cu o lună sau două. Mai erau şi alte cluburi care mă doreau, dar nu ştiu care. Eu doream să plec din România pentru a continua să progresez, era necesar. Şi am primit sfaturi de la prietenul meu Florin Bratu. El mi-a zis că Valenciennes este un club bun, că trebuie să fiu serios şi să învăţ cât mai repede franceza. Mi-a vorbit şi despre suporteri. Florin este un prieten foarte bun. Acum cu atât mai mult, dar îl cunosc de mult timp", a spus Chiţu.

El a precizat că în România pregătirile nu erau precum la Valenciennes: "Nu ne antrenam aşa. Aici antrenamentele sunt mai rapide, mai solicitante fizic. M-am acomodat foarte bine. Nu este o mare schimbare faţă de România, deşi nu a fost uşor să plec atât de tânăr. Sunt aici împreună cu vărul meu şi asta mă ajută. Vreau să învăţ rapid, îmi place mult echipa. Jucătorii sunt drăguţi cu mine, clubul este o familie. Se glumeşte mult, ca în România. Voi învăţa repede franceza pentru a înţelege totul. Voi lua lecţii la revenirea din stagiul de pregătire", a adăugat Chiţu.

Mijlocaşul Aurelian Chiţu a semnat, în iunie, un contract pe patru sezoane cu Valenciennes. Chiţu a jucat în ultimele sezoane la Viitorul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici