Ciclistul Erik Zabel a recunoscut că s-a dopat: "Este adevărat că am folosit EPO, cortizon şi chiar dopaj sanguin"

Ciclistul german Erik Zabel a recunoscut că s-a dopat în perioada 1996-2004 cu EPO, cortizon şi produse sanguine într-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung din care au fost publicate, duminică, fragmente pe site-ul publicaţiei.

311 afișări
Imaginea articolului Ciclistul Erik Zabel a recunoscut că s-a dopat: "Este adevărat că am folosit EPO, cortizon şi chiar dopaj sanguin"

Ciclistul Erik Zabel a recunoscut că s-a dopat: "Este adevărat că am folosit EPO, cortizon şi chiar dopaj sanguin" (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

"Este adevărat că am folosit EPO, cortizon şi chiar dopaj sanguin. Totul a început în 1996 cu EPO şi am ajuns la transfuzii sanguine ca mulţi alţi ciclişti. În 2003 am făcut transfuzie cu propriul meu sânge. Am minţit până acum pentru că am vrut să-mi protejez cariera. Am iubit foarte mult acest sport, dar egoismul meu a fost mult mai puternic. După această mărturisire voi putea să mă uit în oglindă", a declarat Zabel, de şase ori câştigător al tricoului verde pentru cel mai bun sprinter în Turul Franţei.

Conform informaţiilor conţinute în raportul comisiei de anchetă a Senatului francez pentru lupta contra dopajului, Erik Zabel, în vârstă de 43 de ani, s-a dopat cu EPO în Turul Franţei din 1998.

Membrii Comisiei de anchetă a Senatului francez în privinţa dopajului au avut acces la informaţii privind analizele cicliştilor care au participat la ediţiile Turului Franţei din 1998 şi 1999.

Pe lista sportivilor dopaţi în Turul Franţei din 1998 şi 1999 se află italianul Marco Pantani şi germanul Jan Ullrich, aflaţi în această ordine pe primele două locuri la Turul Franţei din 1998, italienii Mario Cipollini, Andrea Tafi, Nicola Minali, Fabio Sacchi, spaniolii Abraham Olano (campion mondial), Marcos Serrano, Manuel Beltran, germanii Jens Heppner şi Erik Zabel, australianul Stuart O'Grady, olandezul Jeroen Blijlevens, danezul Bo Hamburger, americanul Kevin Livingstone şi francezii Laurent Desbiens, Jacky Durand şi Laurent Jalabert.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici