Ciclistul Marcel Kittel, de la Quick-Step, a câştigat etapa a şasea din Turul Franţei

Ciclistul Marcel Kittel (Quick-Step) a câştigat etapa a 6-a a Turului Franţei, după ce s-a impus în sprintul de la Troyes. Ciclistul german şi-a trecut în cont al doilea success la ediţia din acest an. El i-a devansat pe Arnaud Demare (FDJ) şi Andre Greipel (Lotto-Soudal)

93 afișări
Imaginea articolului Ciclistul Marcel Kittel, de la Quick-Step, a câştigat etapa a şasea din Turul Franţei

Ciclistul Marcel Kittel, de la Quick-Step, a câştigat etapa a şasea din Turul Franţei

Chris Froome (Team Sky) a rămas lider în clasamentul general. Etapa a fost ferită de incidente nedorite, iar Top 10 a rămas neschimbat.

Primul asalt al favoriţilor pentru locurile din faţă care a avut loc, miercuri după-amiază, a rămas în urmă, iar etapa a 6-a desfăşurată între Vesoul şi Troyes, pe distanţa a 216 kilometri a fost numai bună pentru sprinteri pentru a reveni în prim-plan. Astfel, evadarea zilei, formată din Perrig Quemeneur (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty) şi Vegard Stake Laengen (UAE), nu a avut nicio şansă de reuşită, pentru că echipele sprinterilor au gestionat-o perfect. Team Sky nu a fost nevoită să facă efort suplimentar pentru Chris Froome în această etapă, pentru că au fost mulţi alţi ciclişti care şi-au dorit să câştige la Troyes.

Evadarea a fost prinsă cu câţiva kilometri înainte, iar bătălia pe ultima parte a cursei a fost doar pentru poziţionarea cât mai bună a sprinterilor. Deja celebrele ”trenuleţe” nu s-au văzut în ultimul kilometru şi majoritatea favoriţilor la câştigarea etapei au cam fost pe cont propriu. Marcel Kittel a avut şi de această dată cele mai puternice picioare şi a reuşit să treacă primul linia de sosire. Germanul pare la ora aceasta cel mai puternic sprintre din Turul Franţei. El a obţinut deja două victorii din cele trei care s-au încheiat la sprint, pe suprafaţă plată.

11 victorii a obţinut Marcel Kittel în Turul Franţei în patru ediţii (2013, 2014, 2016 şi 2017)

Podiumul la Troyes le-a aprţinut celor mai buni trei oameni de până acum la sprint, Marcel Kittel fiind urmat de Arnaud Demare, câştigător în urmă cu 2 etape, şi Andre Greipel. De reţinut faptul că toată lumea a fost ceva mai atentă după incidenteşe de acum 2 zile, când Sagan a fost exclus, iar Cavendish a abandonat după un accident urât.

În ceea ce priveşte favoriţii, aceştia au avut o zi liniştită, iar clasamentul general a rămas neschimbat în partea lui superioară, cu Chris Froome, Geraint Thomas şi Fabio Aru pe locurile 1-3. Mâine, etapa a 7-a este numai bună pentru revanşa sprinterilor care azi au avut mare speranţe să câştige, dar nu au reuşit, întrucât vom avea o altă cursă plată, în lungime de 213,5 kilometri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici