CIO a recunoscut Comitetul Olimpic din Kosovo

Membrii Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) au recunoscut, marţi, în cadrul unei sesiuni desfăşurate la Monaco, Comitetul Olimpic din Kosovo şi au autorizat sportivii din această ţară să participe la calificările pentru Jocurile Olimpice de vară din 2016, de la Rio de Janeiro.

54 afișări
Imaginea articolului CIO a recunoscut Comitetul Olimpic din Kosovo

CIO a recunoscut Comitetul Olimpic din Kosovo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kosovo a devenit al 205-lea Comitet Naţional Olimpic şi al 50-lea din Europa.

Membrii CIO au validat, în unanimitate, decizia Comitetului Executiv care a acordat în octombrie recunoaştere temporară pentru Kosovo.

Kosovo este o fostă provincie sârbă care şi-a declarat independenţa în 2008 şi are Comitet Naţional Olimpic din 1992.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici