CIO: Fonduri de 20.000.000 dolari, pentru lupta antidoping şi împotriva manipulării competiţiilor

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunţat, sâmbătă, crearea a două fonduri de câte 10 milioane de dolari, unul pentru susţinerea luptei antidoping şi celălalt pentru lupta împotriva manipulării competiţiilor.

71 afișări
Imaginea articolului CIO: Fonduri de 20.000.000 dolari, pentru lupta antidoping şi împotriva manipulării competiţiilor

Thomas Bach, presedintele CIO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comitetul Executiv al CIO a decis să creeze un fond de 10 milioane de dolari pentru susţinerea noilor cercetări, mai exact a celor consacrate noilor metode de detectare a substanţelor sau metodelor interzise", a explicat Bach.

Dacă actualele teste antidoping se bazează pe eşantioane de sânge sau de urină, ideea este să se vadă dacă alte elemente, cum ar fi părul sau celulele, pot oferi mijloace fiabile pentru descoperirea substanţelor dopante în organism.

CIO a invitat guvernele ţărilor ce au foruri afiliate Agenţiei Mondiale Antidoping să se implice cu aceeaşi sumă în acest fond.

Thomas Bach a precizat că CIO a mai înfiinţat un fond, tot de 10 milioane de dolari, "pentru protejarea sportivilor corecţi de orice formă de manipulare sau corupţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici