Ciprian Marica: Suntem mândri de ce am realizat. Sper să avem noroc la meciul de baraj

Atacantul naţionalei României, Ciprian Marica, a declarat, marţi seară, după victoria din meciul cu Estonia, scor 2-0, de pe Arena Naţională, că este mândru de ce a realizat prima reprezentativă şi speră ca "tricolorii" să aibă noroc în dubla manşă din barajul pentru calificarea la Cupa Mondială.

300 afișări
Imaginea articolului Ciprian Marica: Suntem mândri de ce am realizat. Sper să avem noroc la meciul de baraj

Ciprian Marica: Suntem mândri de ce am realizat. Sper să avem noroc la meciul de baraj

"Suntem bucuroşi că am reuşit calificarea la baraj. Am avut soartă pentru că Olanda joacă fotbal şi e o echipă greu de învins. A fost un meci mai greu decât ne aşteptam cu Estonia. Noi ne doream să marcăm mai multe goluri, dar suntem totuşi bucuroşi că am înscris de două ori. Acum sperăm să avem noroc la meciul de baraj, deşi ştim că vom întâlni adversari grei precum Portugalia. Deocamdată putem fi mândri pentru ceea ce am realizat. Cred că împreună cu suporterii ne putem califica la Cupa Mondială", a spus Marica.

Atacantul României a ţinut să felicite Olanda pentru victoria din meciul cu Turcia, care a ajutat România să ajungă la baraj: "Felicitări Olandei, e o echipă greu de învins, au făcut ceea ce ştiu ei să facă mai bine. În seara asta a existat presiunea că trebuie să dăm multe goluri şi asta i-a făcut şi pe adversarii noştri să-şi dea sufletul pe teren. Echipa Estoniei a muncit foarte mult, ne bucurăm că am reuşit să marcăm golul doi. Ne-am propus să înscriem repede, ei să se deschidă mai mult şi să avem mai multe spaţii. Din păcate am marcat destul de greu din penalti şi nu ne-a fost uşor. Nici noi nu am făcut o partidă fantastică. Dar la final suntem bucuroşi că mergem la baraj. E mult spus să le mulţumim olandezilor, dar oricum era de aşteptat că vor câştiga. Mi-ar fi plăcut să fie mai multă lume pe stadion, deşi am simţit că echipa României este iubită în continuare. Cred că la meciul de baraj vor fi mai mulţi şi ne vor susţine. Estonii nu s-au dat deloc deoparte, nu ne-au menajat în niciun fel, deşi nu mai aveau nicio şansă. Cred că ar trebui să fim mândri că am ajuns până aici".

Dumitru Dragomir: Dacă o să cădem cu o echipă uşoară, mergem la Mondiale, dacă nu, se duc alţii

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că echipa naţională a României are "nevoie neapărat de noroc", la tragerea la sorţi a meciurilor pentru barajul de calificare la CM din 2014, estimând că tricolorii pot merge în Brazilia numai dacă vor întâlni o echipă uşoară.

"Depinde cu cine cădem la baraj. Avem nevoie neapărat de noroc pentru a merge la Mondiale. Dacă o să cădem cu o echipă mai uşoară, o să ne ducem la Mondiale. Dacă nu, se duc alţii", a declarat Dragomir, la Sport.ro.

Şeful LPF crede în continuare că Adrian Mutu ar putea ajuta naţională să se califice la CM, dar nu crede că selecţionerul Victor Piţurcă îl va convoca pe atacantul de la Ajaccio. "Sunt vreo 4-5 echipe naţionale în Europa, restul suntem o apă şi-un pământ cam toţi. Olanda e o forţă puternică pentru toate echipele cu care a jucat, aşa că noi am ieşit pe locul 2...  Olanda a jucat pentru ea, nu pentru România. Nu e o performanţă (n.r. - calificarea la baraj) dacă nu mergem la Mondial. Piţurcă ar trebui să mai ţină cont şi de ceea ce spun alţii, dar este un antrenor valoros, el ştie să califice echipe. Numai că echipa asta naţională mai are nevoie de 2-3 jucători. Şi Mutu dacă îşi revine ar fi util, dar nu cred că Piţurcă îl convoacă", a spus Dragomir. 

El l-a remarcat pe stelistul Alexandru Bourceanu în meciul pe care România l-a câştigat, marţi, cu 2-0, în faţa Estoniei, chiar dacă jocul său defensiv i-a nemulţumit pe fanii prezenţi pe Arena Naţională, care au huiduit în acele momente. "Bourceanu ar trebui premiat, pentru că liniştea jocul, era 2-0, ce-i trebuia lui 3-0? Şi la 1-0 ţii de rezultat când ştii că e 2-0 în Turcia, dacă eşti băiat inteligent. Amintiţi-vă de Dorinel Munteanu, dacă întârzia ultima minge ne calificam la Europene. Spectatorii, oricum nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi", a afirmat Dumitru Dragomir.

Reprezentativa României şi-a asigurat prezenţa la barajul de calificare pentru Cupa Mondială din 2014, după ce a încheiat pe locul doi în Grupa D a preliminariilor din zona Europa.

România a învins, marţi, Estonia, scor 2-0, iar Olanda a trecut de Turcia, scor 2-0.

Naţionala lui Victor Piţurcă a acumulat 19 puncte în Grupa D, ocupând locul doi, sinonim cu prezenţa la barajul pentru CM. Olanda era deja calificată la CM, ocupând primul loc în grupă, cu 28 de puncte.

Tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj va avea loc luni, 21 octombrie, la sediul FIFA de la Zurich.

Partidele de la baraj vor avea loc la 15 noiembrie (turul), respectiv 19 noiembrie (returul).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici