CM al cluburilor: FIFA a autorizat folosirea unui spray cu spumă temporară, în ajutorul arbitrilor

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat, miercuri, că a autorizat folosirea sprayului cu spumă temporară la Campionatul Mondial al cluburilor, în luna decembrie, ca un ajutor în activitatea arbitrilor.

1723 afișări
Imaginea articolului CM al cluburilor: FIFA a autorizat folosirea unui spray cu spumă temporară, în ajutorul arbitrilor

CM al cluburilor: FIFA a autorizat folosirea unui spray cu spumă temporară, în ajutorul arbitrilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Sprayul respectiv poate fi folosit pe post de marker temporar, spuma dispărând la un minut după aplicare.

Acest spray a fost testat la Campionatul Mondial under 20, în lunile iunie şi iulie, în Turcia. Spuma a fost aplicată în locul unde trebuia să stea apărarea adversă la loviturile libere, ceea ce le-a permis arbitrilor să vadă dacă există jucători în zid care nu respectă distanţa.

După Campionatul Mondial al cluburilor (11-21 decembrie), FIFA va mai face teste înainte de a lua o decizie în privinţa folosirii sprayului cu spumă temporară la alte competiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici