COM: Un copil, degustătorul regelui FOTE

Mitul jertfei pentru creaţie este caracteristic zonei sud-est europene, la noi având ca model legenda Meşterului Manole. Ultima creaţie "made in România" este infrastructura pentru organizarea FOTE, care cică va ajuta dezvoltarea sporturilor de iarnă în judeţul Braşov. Aşa să fie oare?

405 afișări
Imaginea articolului COM: Un copil, degustătorul regelui FOTE

COM: Un copil, degustătorul regelui FOTE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Până acum am avut un pic de gâlceavă politică pe tema stabilirii "autorilor" bazelor sportive, ca apoi sa vină premierul Ponta să spună că de fapt organizarea FOTE a fost "foarte scumpă" şi că Guvernul va verifica dacă manifestarea trebuia să coste atât de mult.

"Bazele vor rămâne, dar nu va fi deloc uşor ca după terminarea FOTE să fie atraşi turiştii, să se organizeze spectacole sau competiţii internaţionale. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat cu patinoarul Flamaropol, iar cel din Poiană poate să păţească la fel de nu va fi bine gestionat", spune un oficial.

Dar ce înseamnă aceste baze? Spre exemplu, la Râşnov, pe Valea Cărbunarii, creaţia FOTE a constat în 4 trambuline care au găzduit probele de sărituri cu schiurile. Ce nu se ştie este că în simularea competiţională de acum o lună şi jumătate a uneia dintre trambuline s-a folosit un copil, pe post de "degustător al regelui FOTE".

Copilul, Mihai Radu Păcurar (10 ani), practică de la 6 ani acest sport la Dinamo Râşnov. A sărit pe trambulina de 70 de metri, neştiind că licoarea din pocalul regelui era otrăvită, iar la impactul cu solul îşi va rupe rău un picior. Unii au spus că zăpada nu ar fi fost bine tasată, competiţia fiind întreruptă atunci două ore pentru verificări. Iar organizatorii au încercat să liniştească spiritele, comunicând, după ce puştiul a fost dus cu salvarea, că ar fi suferit doar un accident uşor. Dar nu era deloc aşa! În prima zi FOTE de sărituri cu schiurile, Mihai era prezent lângă trambuline, înconjurat şi ajutat de un grup de copii. Era în cârje, cu lacrimi în ochi, de la nopţile nedormite, de peste o lună şi jumătate având tot piciorul drept în gips. "Au încercat să-mi spună că nu am ţinut bine mâinile la aterizare, dar nu e aşa. Nu ştiu cât voi mai sta în gips, dar de-abia aştept să sar din nou", spune Mihai.

Deşi a fost ignorat total de oficiali, Mihai venise în cârje să se uite la FOTE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici