Comitetul Executiv al UEFA în susţine pe Blatter la alegerile pentru conducerea FIFA

Comitetul Executiv al UEFA, din care face parte şi Mircea Sandu, a decis să îl susţină pe actualul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, la alegerile pentru conducerea forului mondial, din data de 1 iunie, la care elveţianul va candida pentru un nou mandat.

53 afișări
Imaginea articolului Comitetul Executiv al UEFA în susţine pe Blatter la alegerile pentru conducerea FIFA

Comitetul Executiv al UEFA în susţine pe Blatter la alegerile pentru conducerea FIFA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse citate de AFP, într-o scrisoare ce datează din această lună şi parafată de preşedintele UEFA, Michel Platini, Comitetul Executiv al forului european îşi aduce susţinerea unanimă pentru Blatter şi recomandă "cu tărie" federaţiilor membre (53 de foruri) să procedeze la fel.

Joseph Blatter, în vârstă de 75 de ani, va candida la 1 iunie pentru al patrulea mandat la conducerea FIFA, avându-l ca unic contracandidat pe preşedintele Confederaţiei asiatice, Mohammed Bin Hammam.

Pentru a fi ales preşedinte FIFA, un candidat are nevoie de majoritatea voturilor celor 208 ţări membre. "Estimez că voi avea jumătate din voturile din Asia şi Africa şi o mare majoritate din restul lumii", a afirmat Blatter, la sfârşitul lunii aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici