Componenţa grupelor la Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022. Ce s-a descis în urma tragerii la sorţi

Tragerea la sorţi pentru turneul final FIFA World Cup™ Qatar 2022 au avut loc vineri seara la Doha, stabilind componenţa grupelor turneului ce va avea loc la finele acestui an. Cu ocazia ceremoniei a fost prezentat imnul competiţiei şi mascota evenimentului.

3968 afișări
Imaginea articolului Componenţa grupelor la Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022. Ce s-a descis în urma tragerii la sorţi

Deschamps, antrenorul campioanei mondiale, Franţa

Actorul britanic Idris Elba şi jurnalista Reshmin Chowdhury au fost prezentatorii evenimentului organizat de FIFA la Doha.

Imnul oficial al turneului, denumit Hayya Hayya, a fost interpretat în deschiderea evenimentului de către cântăreţul american Trinidad Cardona, nigerianul Davido şi vedeta qatareză Aisha.

Tot în cadrul ceremoniei a fost prezentată şi pe La'eeb, mascota oficială a Cupei Mondiale FIFA 2022™ din acest an.

Preşedintele FIFA, Giani Infantino, a ţinut un discurs înainte de tragerea la sorţi, făcând un apel la pace. El a fost urmat la tribuna ceremoniei de şeicul Qatarului, Tamim ben Hamad Al Thani, care a vorbit la rândul său, în faţa audienţei.

În cadrul ceremoniei a fost adus un omagiu legendor fotbalului, care au decedat recent. Diego Armando Maradona, Gordon Banks, Gerd Muller sau Paolo Rossi s-au numărat printre cei evocaţi.

Trofeul Cupei Mondiale a fost adus pe scenă de Didier Deschamps, în calitate de antrenor al campioanei mondiale în exerciţiu.

La tragerea la sorţi au fost solicitate să ajute câteva nume inportante ale fotbalului mondial, printre care: Lothar Matthaus (campion mondial cu Germania în 1990), Cafu (campion mondial cu Brazilia în 1994), Jay-Jay Okhoca (participant la 3 Campionate Mondiale cu naţionala Nigeriei), Tim Cahill (jucător reprezentativ al Australiei), Ali Daei (golgheterul all-time al Iranului cu 109 goluri), Adel Ahmed (jucător reprezentativ din Qatar), Bora Milutinovic (antrenor a 5 naţionale diferite la turneele finale ale Campionatului Mondial) şi Rabah Madjer (participant la două turnee finale cu Algeria).

În urma tragerii la sorţi s-au format următoarele 8 grupe:

Grupa A
Qatar, Olanda, Senegal, Ecuador

Grupa B
Anglia, SUA, Iran, Ţara Galilor vs Scoţia / Ucraina

Grupa C
Argentina, Mexic, Polonia, Arabia Saudită

Grupa D
Franţa, Danemarca, Tunisia, Emiratele Arabe Unite / Australia vs Peru

Grupa E
Spania, Germania, Japonia, Costa Rica - Noua Zeelandă

Grupa F
Belgia, Croaţia, Maroc, Canada

Grupa G
Brazilia, Elveţia, Serbia, Camerun

Grupa H
Portugalia, Uruguay, Coreea de Sud, Ghana

Meciul de deschidere al turneului final va avea loc între Qatar şi Ecuador, pe 21 noiembrie.

Franţa este campioana mondială en-titre, iar Brazilia este sinugra care a participat la toate ediţiile: 1930, 1934, 1938, 1950, 1954, 1958, 1962, 1966, 1970, 1974, 1978, 1982, 1986, 1990, 1994, 1998, 2002, 2006, 2010, 2014, 2018 şi 2022.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici