Consiliul de Administraţie al FR Ciclism îl acuză pe Eduard Novak că a pătruns cu forţa în sediul federaţiei

Consiliul de Administraţie al FR de Ciclism a anunţat, joi, într-un comunicat, că va face plângere penală împotriva preşedintelui demis al forului, Eduard Novak, acuzându-l pe acesta că, împreună cu mai multe persoane, a pătruns cu forţa în birourile federaţiei, în perioada 26-28 noiembrie.

190 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Administraţie al FR Ciclism îl acuză pe Eduard Novak că a pătruns cu forţa în sediul federaţiei

Eduard Novak (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

"În data de 26 noiembrie 2013, la sediul Federaţiei Române de Ciclism a avut loc o descindere, în forţă, din partea fostului preşedinte, Domnul Carol Eduard Novak, care a intrat în sediul situat în str. Vasile Conta nr. 16, însoţit de 12 persoane necunoscute şi 2 bodyguarzi de la o firmă de protecţie şi pază. Motivul invocat de fostul preşedinte, Domnul Eduard Carol Novak, a fost inventarierea actelor din federaţie. Fiind în netă superioritate numerică, acesta a procedat la intimidări, violenţe verbale şi insulte, la adresa personalului salariat al federaţiei. Cum nu exista o decizie a Consiliului de Administraţie privind inventarierea, fostul preşedinte a declarat lucrătorilor Poliţiei, sosiţi la faţa locului, că, de fapt, acţiunea nu se constituie în inventariere, ci, în «arhivarea» documentelor federaţiei", se arată în comunicatul Consiliul de Administraţie.

În comunicat se menţionează că Eduard Novak a intrat în sediul FR Ciclism şi miercuri, fraudulos, şi a distrus încuietorile dulapurilor şi fişetelor, iar joi a decis să se instaleze camere de luat vederi la sediul forului, deşi nu avea dreptul să facă acest lucru: "În data de 27 noiembrie 2013, fostul preşedinte a forţat încuietoarea de la sediul federaţiei, intrând fraudulos în sediu şi a distrus încuietorile dulapurilor şi fişetelor din încăpere. Astăzi, 28 noiembrie 2013, fostul preşedinte, domnul Eduard Carol Novak, a decis instalarea unor camere de luat vederi, lucru amendat imediat de Direcţia Administrativă din cadrul Ministerul Tineretului şi Sportului, proprietar de drept al imobilului din str. Vasile Conta".

Consiliul de Administraţie al FR Ciclism precizează că deciziile de suspendare a salariaţilor sunt ilegale deoarece Carol Eduard Novak nu are calitatea de angajator, conform Statutului Federaţiei Române de Ciclism. "În primul rând, dumnealui este demis prin Hotârârea nr. 6/12.11.2013 a Consiliului de Administraţie, decizie care este valabilă până în momentul în care o instanţă judecătorească hotărăşte contrariul. În al doilea rând, Art. 66, punctul 1) din Statut prevede clar prerogativa Consiliului de Administraţie, citez «aprobă statul de funcţii şi organigrama federaţiei». De altfel, toţi salariaţii federaţiei au fost reconfirmaţi în funcţii prin Hotărârea Consiliului de Administraţie din data de 19 martie 2013", se mai arată în comunicat.

CA al FR Ciclism a menţionat numele câtorva din persoanele pe care le acuză că, alături de Novak, au încălcat legea şi a subliniat infracţiunile pe care aceştia le-ar fi comis: "În acest context, Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism, va înainta plângere penală împotriva Domnului Carol Eduard Novak şi a întregului grup care au pătruns în forţă în birourile Federaţiei Române de Ciclism, în perioada 26 - 28 noiembrie 2013. Printre cei care au încălcat legea, se numără domnii: Ulisse Gheduzzi, Dan Pohrib, Ciprian Burtan, Tiberiu Macaveiu, Ioan Sabin Andoniu şi Constantin Cârstea. Organele de Ordine Publică şi organele Poliţiei Judiciare de la Secţia nr. 1 a Poliţiei Bucureşti deţin datele de identificare a fiecărei persoane care, în perioada sus-menţionată, a săvârşit infracţiuni, precum: violare de domiciliu, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, şantaj, înşelăciune, delapidare şi, mai ales, asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni, fapte prevăzute şi pedepsite de prevederile art. 248, 246, 194, 215, 2151 şi 323, toate din Codul penal".

Consiliul a precizat, în încheiere, că Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri, programată în data de 5 decembrie 2013, va avea loc conform programului.

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard-Carol Novak, a fost demis din funcţie, la 12 noiembrie, de Consiliul de Administraţie al forului, în urma încălcărilor Statutului şi Regulamentului de Organizare ale FRC.

Eduard-Carol Novak, campion paralimpic la Londra, a fost ales, la 15 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, el învingându-l cu 14-13 pe fostul conducător al forului, Ion Badea, care ocupa acest post din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici