Consiliul FIFA anunţă venituri-record în perioada 2019-2022

Consiliul FIFA a aprobat Raportul anual 2022, care evidenţiază veniturile record ale FIFA de 7,6 miliarde USD în ciclul 2019-2022 şi cele de 11 miliarde USD care se aşteaptă să fie obţinute în perioada 2023-2026.

100 afișări
Imaginea articolului Consiliul FIFA anunţă venituri-record în perioada 2019-2022

Consiliul FIFA anunţă venituri-record în perioada 2019-2022

"Investiţia fără precedent a FIFA în fotbal este rezultatul transparenţei noastre financiare solide şi reprezintă un exemplu concret al modului în care ne propunem să facem fotbalul cu adevărat global", a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

"Succesul răsunător al Cupei Mondiale FIFA 2022 din Qatar a fost esenţial pentru capacitatea organizaţiei de a-şi îndeplini misiunea în raport cu asociaţiile noastre membre şi cu lumea fotbalului, în ciuda multiplelor provocări cu care ne-am confruntat în timpul ciclului trecut, nu în ultimul rând pandemia COVID-19."

În urma deciziei luate de Consiliul FIFA în decembrie 2022 de a extinde Cupa Mondială a Cluburilor FIFA™ de la 24 la 32 de echipe, prima ediţie de acest gen urmând să aibă loc în iunie-iulie 2025, Consiliul a aprobat în unanimitate alocarea sloturilor respective. Decizia a fost luată pe baza unui set de măsurători şi criterii obiective, iar alocarea rezultată este următoarea: AFC: 4, CAF: 4, Concacaf: 4, CONMEBOL: 6, OFC: 1, UEFA: 12 şi gazda turneului: 1.

În ceea ce priveşte Cupa Mondială a Cluburilor FIFA 2023™, care urmează să se desfăşoare în formatul actual cu şapte cluburi, Consiliul FIFA a desemnat în unanimitate Federaţia de Fotbal din Arabia Saudită ca gazdă a turneului din perioada 12-22 decembrie 2023.

În plus, Consiliul FIFA a confirmat că, în conformitate cu tradiţia de lungă durată de a avea toate gazdele care participă la Cupa Mondială FIFA™, precum şi din considerente sportive şi operaţionale, gazdele Cupei Mondiale FIFA 2026™, şi anume Canada, Mexic şi SUA, se vor califica automat pentru turul final al competiţiei, locurile lor fiind astfel deduse din alocarea globală de şase alocate Concacaf. Detalii vor urma în timp util cu privire la competiţiile preliminare din toate confederaţiile pentru Cupa Mondială FIFA 2026.

Consiliul FIFA a fost, de asemenea, informat cu privire la desemnarea următoarelor turnee de către Congresul FIFA, conform următoarelor date:

- Cupa Mondială Feminină FIFA 2027™ în al doilea trimestru al anului 2024 (cu regulamentul de candidatură pentru aprobare în martie 2023),

- Cupa Mondială FIFA 2030™ în al treilea trimestru al anului 2024 (cu regulamentul de candidatură pentru aprobare în iunie 2023) şi

- Cupa Mondială Feminină FIFA 2031™ în al doilea trimestru al anului 2025 (cu regulamentul de candidatură pentru aprobare în al doilea trimestru al anului 2024).

Consiliul FIFA a fost informat cu privire la pregătirile pentru cel de-al 73-lea Congres al FIFA, care va avea loc joi, 16 martie 2023, la Kigali, Rwanda, a cărui ordine de zi va fi publicată în timp util.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici