Consiliul Local Ploieşti va continua asocierea cu FC Petrolul

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a declarat, marţi, pentru site-ul oficial al FC Petrolul, că membrii Consiliului Local au votat menţinerea asocierii cu gruparea de pe locul 2 al Ligii I.

163 afișări
Imaginea articolului Consiliul Local Ploieşti va continua asocierea cu FC Petrolul

Consiliul Local Ploieşti va continua asocierea cu FC Petrolul (Imagine: Florin Ceausu/Mediafax Foto)

Edilul a adăugat că, pentru a demonstra că este aproape de echipă, merge în Turcia, pentru a discuta cu antrenorul Cosmin Contra şi cu jucătorii ploieşteni, aflaţi în cantonament în Antalya.

"Am fost întotdeauna şi voi fi in continuare, iar asta nu are nicio legatură cu actuala mea calitate, aceea de primar, un susţinător declarat al echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti, pentru care ploieştenii au făcut atâtea sacrificii în ultimii ani. (...) Ieri, după lupte de culise demne de o cauză mai bună, Consiliul Local a decis să menţină asocierea cu clubul FC Petrolul. Date fiind diversele interpretări care s-au dat evenimentelor din ultima vreme, am considerat că trebuie să am o discuţie cu antrenorul Cosmin Contra şi cu jucătorii. Am făcut asta de fiecare dată când situaţia a cerut-o şi îmi voi respecta şi în viitor promisiunea de a fi aproape de echipă şi de a da dovadă de transparenţă. În acest sens, în această dimineaţă am plecat în cantonamentul din Turcia al echipei. Vreau să-i asigur pe iubitorii fotbalului din Ploieşti că indiferent de scenariile care stau la baza acţiunilor întreprinse în ultimul timp de diverse cercuri de interese, Petrolul rămâne al ploieştenilor, iar eu, în calitate de primar, echipa de la Primăria Ploieşti şi consilierii care cred în FC Petrolul vom face tot ce depinde de noi pentru a premia cum se cuvine performanţa fotbalistică a celui mai iubit club din ţară", a afirmat Bădescu, potrivit site-ului citat.

Asocierea dintre Consiliul Local şi FC Petrolul a intrat în atenţia DNA, care efectuează cercetări privind modul în care aleşii au aprobat în decembrie 2012, alocarea de la bugetul local a sumei de trei milioane de euro drept premii pentru performanţele sportive ale echipei de fotbal.

La finalul lunii decembrie, anchetatori DNA Ploieşti s-au deplasat la sediul Primăriei Ploieşti, de unde au ridicat mai multe documente referitoare la obiectul acestui dosar care, potrivit unor surse, se află în faza de cercetare, premergătoare urmăririi penale.

În acelaşi dosar au fost citaţi la DNA şi audiaţi primarul Bădescu şi cei mai mulţi dintre membrii aleşi în Consiliul Local Ploieşti, for care a aprobat, prin votul consilierilor, două hotărâri care reglementează colaborarea dintre autorităţile locale şi asociaţia prin care echipei de fotbal Petrolul Ploieşti i se acordă premii în valoare de trei milioane de euro din bugetul local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici