Contra: Colţescu a scăpat meciul din mână. Gazul a venit motivată din toate punctele de vedere

Tehnicianul formaţiei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra, a declarat, miercuri seară, că arbitrul Sebastian Colţescu l-a trimis în tribună, deoarece i-a transmis că a "stricat" meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 1-1, în Liga I, subliniind că medieşenii au venit "motivaţi din toate punctele de vedere".

408 afișări
Imaginea articolului Contra: Colţescu a scăpat meciul din mână. Gazul a venit motivată din toate punctele de vedere

Altercaţie la Meciul Petrolul - Gaz Metan (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Gazul este o echipă care a venit să încurce Petrolul în lupta petru Europa, a reuşit. De ce mi-a fost frică nu am scăpat. S-a întâmplat să elimine jucători, am pierdut piese importante pentru finală. Mi-e groază să intru în vestiar să văd jucători ca Geraldo şi Bornescu că plâng în hohote, tensiunea a fost foarte mare. Ăsta e fotbalul românesc, ăsta e arbitrajul în România. I-am zis lui Colţescu că a stricat meciul, că totul se întâmplă din cauza lui. Ne-a eliminat tot staful. Ăsta e respectul pe care-l poartă unii arbitri, care nu au făcut toată viaţa decât să strice meciuri", a declarat Contra, la Digisport.

Cosmin Contra a subliniat că echipa Gaz Metan a "venit motivată, din toate punctele de vedere", subliniind că a intrat în teren ca să liniştească spiritele: "Sunt stupefiat de ce s-a întâmplat în seara asta. Se împingeau în teren, am reuşit să intervin la timp, n-a mai eliminat alţi jucători, dar s-a stricat o muncă de zece luni a unei echipe din cauza unui arbitraj părtinitor. Arbitrul a scăpat jocul total din mână. A scăpat meciul din mână, iar dintr-o partidă de fotbal s-a transformat într-un meci de baschet. Indiferent ce se întâmplă suntem o echipă care nu poate să se bată la înalt nivel, pentru că nu avem sprijin general faţă de alte cluburi care au altă experienţă".

Contra consideră că Mircea Bornescu a fost eliminat corect, deoarece nu ar fi trebuit să-l muşte pe Taher Bawab. "La Bornescu şi Bawab a fost eliminare reciprocă, unul a muşcat, altul a dat cu pumnii. Tensiunea era aşa mare, Mircea nu trebuia să-l muşte pe Bawab, dar mergem înainte, să ne pregătim pentru finala cu CFR", a completat Contra.

Formaţia Petrolul Ploieşti a încheiat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Gaz Metan Mediaş, în ultima etapă a Ligii I, şi şi-a asigurat locul trei şi participarea în preliminariile Ligii Europa, după un meci în care s-au acordat şase cartonaşe roşii.

Pentru Petrolul a marcat Hamza, în minutul 90+15, din penalti, iar pentru Gaz Metan a înscris Vitinho '43.

Geraldo Alves a fost eliminat de la Petrolul în minutul 62.

Meciul a fost marcat de o bătaie generală, izbucnită în minutul 65, care s-a soldat cu eliminarea jucătorilor Mircea Bornescu şi Taher Bawab.

În minutul 65, Bawab a căzut în teren, accidentat, Achim l-a ridicat, împreună cu Bornescu, jucătorul medieşenilor l-a lovit pe portar, acesta a ripostat şi apoi l-a muşcat de umăr. Apoi a izbucnit o încăierare generală, care a rezultat cu eliminările lui Bornescu şi Bawab. În teren a intrat antrenorul Cosmin Contra, care s-a certat cu arbitrul Sebastian Colţescu, precum şi cu jucătorul Eric de Oliveira, fiind cu greu calmat de oamenii de ordine.

După o întrerupere de aproaimativ şase minute, în care s-au înregistrat mai multe incidente între jucători, meciul a fost reluat Cosmin Contra fiind trimis în tribune. Arbitrul Colţescu a acordat 11 minute de prelungire.

Gaz Metan a încheiat meciul cu patru jucători eliminaţi: Bawab, Todea, Zaharia şi Muth.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici