Copos: Îi asigur pe suporteri că pentru Rapid va fi mult, mult mai bine

Principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, a declarat joi agenţiei MEDIAFAX că echipei giuleştene îi va fi mult mai bine după ce el va renunţa la pachetul de acţiuni pe care îl deţine, reafirmând că decizia sa de a se retrage este definitivă şi irevocabilă.

150 afișări
Imaginea articolului Copos: Îi asigur pe suporteri că pentru Rapid va fi mult, mult mai bine

George Copos (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

"Decizia mea este definitivă şi irevocabilă. Lucrurile sunt clare în ceea ce priveşte retragerea mea din fotbal. Nu mai am nici stomac, nici inimă şi nici ficat pentru ce se întâmpă în fotbalul românesc. Dar îi asigur pe toţi suporterii noştri că pentru Rapid va fi mult, mult mai bine de acum înainte", a declarat Copos pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă a găsit un cumpărător pentru celel 99,7 la sută din acţiunile pe care le deţine la clubul Rapid, Copos a răspuns: "Nu vreau să spun nimic acum".

Copos a afirmat că a discutat telefonic cu Adrian Porumboiu, dar a dezminţit faptul că s-ar fi întâlnit cu finanţatorul grupării FC Vaslui pentru a negocia o evetuală cedare a Rapidului. "Porumboiu m-a sunat şi m-a rugat să-l ajut să cumpere câteva lăzi de vin şi l-am ajutat. Nu m-am văzut cu el şi nu am discutat nimic. I-am zis doar că el este Niccolo Machiavelli. Şi i-am mai spus că o să-i dau cadou de Crăciun cartea lui Machiavelli. Acum sunt pe drum, mă duc spre Poiana Braşov, nu am nicio întâlnire cu nimeni", a mai spus Copos.

Omul de afaceri George Copos a anunţat pe blogul său că a hotărât să se retragă de la Rapid, fiind dispus să cedeze cota sa de 99,97 la sută din acţiunile clubului pentru un leu, în urma scandalului izbucnit în legătură cu partida FC Vaslui - Rapid. "Ieri mi-a fost dat să văd ceea ce nu îmi aduc aminte să fi văzut vreodată: un meci al Rapidului care a început într-o atmosferă de suspiciune, generată de acuze nicicum dovedite şi care s-a arătat în final a fi condimentat cu toate nelegiuirile care pot exista într-un joc de fotbal, produse de un arbitraj care îşi propune să distrugă spectacolul: de la eliminări absolut gratuite (Deac) până la penaltiul evident dar neacordat (Teixeira). Ceea ce am văzut aseară la meciul Vaslui - Rapid este o întâmplare din altă lume, care nu e a mea şi în care nu mă mai regăsesc. Nu mă mai ţin nervii să cred că practic un anume sport care, de fapt, este un altul, cu reguli pe care nu le cunosc. Pentru mine personal relaţia afectivă cu fotbalul s-a încheiat aseară. Cu gustul dulce al unei victorii mari, peste care se aşează gustul amar al unei lumi fotbalistice profund pervertite, am luat decizia să închei şi relaţia formală cu fotbalul. Acest sfârşit de an este şi sfârşitul perioadei mele de investitor în fotbal. Am hotărât să mă retrag de la Rapid. Anunţ public că sunt gata să cedez participaţia mea de 99,97% la acest club, contra sumei de 1 LEU, oricărei persoane care este dispusă să preia acţiunile şi finanţarea Rapidului", a scris Copos pe blogul său.

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, susţine că jucătorii echipei sale, Lucian Sânmărtean, Nemanja Milisavljevici şi Jivko Milanov au fost sunaţi de preşedintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, înaintea meciului direct, promiţându-le transferuri la gruparea giuleşteană şi la echipe din Rusia. Conducerea FC Vaslui a sesizat comisiile LPF şi a menţionat şi în raportul observatorului jocului de marţi seara această tentativă de corupţie. Porumboiu îşi acuză proprii jucători de blat şi solicită victoria la masa verde cu 3-0 a partidei cu Rapid, precum şi retrogradarea formaţiei giuleştene.

De partea cealaltă, Constantin Zotta, care înainte de a fi instalat la Rapid a activat câteva luni în funcţia de director general la FC Vaslui, a recunoscut că a trimis câteva mesaje de felicitare unor jucători ai formaţiei moldovene după anumite meciuri, dar dezminte faptul că le-a promis transferuri la alte echipe.

Formaţia Rapid a învins, marţi seară, în deplasare, scor 3-2 (2-1), echipa FC Vaslui, în etapa a XVIII-a, prima a returului, în ultimul meci al Ligii I din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici