Copos şi societăţile sale nu vor primi niciun euro în urma planului de reorganizare a FC Rapid

FC Rapid anunţă, vineri seară, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că societăţile comerciale din grupul ANA şi finanţatorul George Copos nu vor primi niciun euro din totalul creanţelor de 20 de milioane de euro înscrise în Tabelul de Creanţe.

142 afișări
Imaginea articolului Copos şi societăţile sale nu vor primi niciun euro în urma planului de reorganizare a FC Rapid

Copos şi societăţile sale nu vor primi niciun euro în urma planului de reorganizare a FC Rapid (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

"Legat de procedura de insolvenţă în care este implicat clubul FC Rapid şi de informaţiile apărute astăzi în mass media referitoare la acest subiect trebuie făcute câteva precizări. În primul rând, Planul de reorganizare a clubului NU a fost încă supus aprobării, el e doar publicat în vederea examinării. Nu ştim încă ce va decide instanţa. În al doilea rând, planul de reorganizare este conceput astfel încât să asigure supravieţuirea clubului. Acest lucru nu poate fi asigurat decât în condiţiile în care cea mai mare parte a creanţelor va fi anulată. Concret, şi societăţile comerciale din grupul ANA şi finanţatorul clubului, Gheorghe Copos, vor primi ZERO EURO din totalul creanţelor de 20 de milioane de euro înscrise în Tabelul de Creanţe şi care li se cuvin. Singurul «succes» de care am putea vorbi ar fi salvarea şi redresarea Clubului, conform Planului de reorganizare", se arată în comunicat postat pe site-ul oficial al FC Rapid..

Tribunalul Bucureşti a admis contestaţiile jucătorilor rapidişti privind încadrarea în tabelul preliminar al creditorilor, aceştia fiind înscrişi cu creanţe salariale şi nu chirografare cum au fost incluşi iniţial în dosarul de insolvenţă.

Conform site-ului Ministerului Justiţiei, Tribunalul Bucureşti a admis încadrarea la creditori salariali a 19 actuali şi foşti jucători ai FC Rapid: Alexandru Dăescu, Cătălin Păun, Nicolae Grigore, Andrei Ciolacu, Ştefan Grigorie, Ionuţ Voicu, Ovidiu Herea, Crisitian Oros, Mihai Roman, Alexandru Ioniţă (actuali jucători), Paul Codrea, Tavares Ezequias, Marius Bilaşco, Milos Pavlovici, Lucian Răduţă, Romeo Surdu, Ovidiu Burcă, Rui Duarte şi Călin Albuţ (foşti jucători).

Instanţa a amânat judecarea contestaţiilor depuse de fotbaliştii Octavian Abrudan şi Sotelo Sanchez pentru 19 aprilie şi le-a respins pe cele ale jucătiorilor Darijan Matici şi Dănuţ Coman.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 12 martie, FC Rapid a depus la Tribunalul Bucureşti planul de reorganizare a SC FC Rapid SA în dosarul de insolvenţă, votarea acestuia urmând să aibă loc la 31 martie, în cadrul adunării creditorilor.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos, numind-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici