Cornel Dinu despre jocul echipei naţionale: Un haos total

Administratorul FC Dinamo, Cornel Dinu, a criticat dur jocul echipei naţionale a României şi modul în care a pregătit selecţionerul Victor Piţurcă meciul cu Grecia din barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, catalogând evoluţia tricolorilor drept "un haos total".

169 afișări
Imaginea articolului Cornel Dinu despre jocul echipei naţionale: Un haos total

Administratorul FC Dinamo, Cornel Dinu (Imagine/Vlad Chirea/Mediafax Foto)

"A fost un haos total, nu am avut nicio ocazie, n-am înţeles nimic din jocul echipei, cu excepţia lui Hoban, care avea o zonă în teren. În rest, nicio combinaţie, nicio ocazie, golul nostru a fost ceva între Zorba şi Nana Mouskouri, o ciocnire şi de acolo mingea s-a dus în poartă. Nu am avut niciun fel de fază premeditată, pregătită. O singură pasă pe culoar în minutul 60, undeva pe banda stângă, înspre Marica. În rest, un haos total şi în afara stadionului şi în stadion. (n.r. - În afara stadionului mă refer) la societatea românească. Se reconfirmă că un atacant, un atacant bun, aşa cum a fost Piţurcă, nu ştie să pregătească o echipă de atac. Şi asta s-a văzut în proporţie de 80 la sută la mai toate meciurile pe care le-a condus el de-a lungul acestei cariere prodigioase. Dacă nu mă înşel, este peste Emeric Ienei, peste Iordănescu la numărul de meciuri la naţională. Ăsta este hohotul de râs al istoriei noastre fotbalistice", a spus Dinu, la DigiSport.

Dinu recunoaşte că fotbalul românesc duce lipsă de valori, dar crede că selecţionerul ar fi putut forma o echipă competitivă dacă ar fi pregătit cum trebuie barajul cu Grecia.

"Într-adevăr, avem o criză în fotbalul nostru şi nu sunt prea mulţi jucători de valoare. Dar cred că se poate aşeza o echipă valoroasă dacă faci antrenamente cu ei, de la posesie spre finalizare, că de aia eşti selecţioner. Au fost foarte multe momente de-a dreptul hazoase. Tănase nu ştia pe unde este, bietul Stancu a fost izolat, sechestrat, condamnat pe banda stângă, unde nu a dat niciodată randament. Niculae a fost introdus, dar nu ştia unde joacă", a continuat fostul selecţioner.

Într-o intervenţie la Sport.ro, Dinu a precizat că ar trebui luată în calcul şi varianta numirii unui antrenor străin la conducerea naţionalei României: "La ora actuală e o variantă care trebuie luată în calcul pentru că există şi puţină pricepere, şi nu are sens să mai dau şi nume. Dar există şi mult subiectivism în ceea ce înseamnă actul selecţionării. Adică nişte jucători care după părerea mea nu îşi justifică îmbrăcarea tricoului echipei naţionale."

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a încheiat la egalitate, marţi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în manşa retur a barajului de accedere la turneul din 2014. În tur, tricolorii au pierdut, la Pireu, cu scorul de 1-3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici