Costin: Amânarea alegerilor FRF ar arăta cumplit în ochii FIFA şi UEFA

Secretarul general al AFAN, Dumitru Costin, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că amânarea alegerilor FRF, ar arăta cumplit în ochii FIFA şi UEFA, precizând că nu sunt întrunite condiţiile statutare şi regulamentare pentru ca noul preşedinte să nu fie desemnat miercuri.

155 afișări
Imaginea articolului Costin: Amânarea alegerilor FRF ar arăta cumplit în ochii FIFA şi UEFA

Secretarul general al AFAN, Dumitru Costin (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Singura cale prin care alegerile ar putea fi amânate este ca mâine membrii Adunării Generale să se gândească că nu e cazul să se mai prezinte. După cum arată statutul FRF la ora actuală, nu poate fi înscris un alt candidat în locul lui Gică Popescu. Se poate merge cu o forţare, prin care Adunarea Generală, amânată pentru o altă dată, să modifice statutul şi să permită înscrierea unui alt candidat, dar ar arăta cumplit în ochii oricărui for avizat şi mă refer aici la FIFA şi UEFA. Nu există niciun temei regulamentar sau statutar ca mâine să nu aibă loc alegerile pentru preşedinţia FRF. E regretabil ce i s-a întâmplat lui Gică Popescu şi celorlalţi, dar asta e, au mai fost candidaţi în trecut care s-au retras din cursă din diferite motive, însă cursa trebuie să meargă mai departe, ceilalţi candidaţi sunt legitimi şi alegerile trebuie să aibă loc", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Costin, fost membru al Comitetului Executiv al FRF.

El a adăugat că miercuri, la ora 08.30, membrii Comitetului Executiv al FRF se vor întruni pentru a lua act de faptul că unul dintre candidaţi, Gheorghe Popescu, condamnat la trei ani şi o lună de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, nu va mai putea participa la alegeri şi ulterior va informa Adunarea Generală de această situaţie.

Adunarea generală de alegeri a FRF poate fi amânată prin lipsă de cvorum, dacă miercuri vor absenta cel puţin 80 dintre cei aproximativ 240 de membri afiliaţi.

Majoritatea membrilor FRF participă la ora transmiterii acestei ştiri la un dineu organziat de forul de la Casa Fotbalului înaintea Adunării Generale de miercuri, la Rin Grand Hotel.

Contracandidaţii lui Popescu au acuzat actuala condcuere a FRF că face presiuni asupra membrilor afiliaţi pentru a boicota AG de alegeri, după ce candidatul pe care îl susţinea a fost condamnat la închisoare.

Adunarea Generală de alegeri a FRF va avea loc miercuri, de la ora 10.00, la Casa Fotbalului.

La alegerile pentru preşedinţia FRF îşi anunţaseră participarea şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină la alegeri pe Gheorghe Popescu.

În urma condamnării în dosarul transferurilor, Gheorghe Popescu nu va mai putea candida la funcţia de preşedinte al FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici