Cristina Vărzaru anunţă că se va retrage de la naţionala de handbal după Olimpiada din 2012

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Vărzaru, a declarat miercuri, la Râmnicu Vâlcea, că îşi doreşte să joace la prima reprezentativă până la Jocurile Olimpice de la Londra, dar că apoi se va retrage.

165 afișări
Imaginea articolului Cristina Vărzaru anunţă că se va retrage de la naţionala de handbal după Olimpiada din 2012

Cristina Vărzaru (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu am un an şi jumătate de contract cu Viborg, nu ştiu unde voi juca apoi. Se spune că niciodată să nu spui niciodată, aşa că nu exclud să îmi închei cariera în România. Cât priveşte naţionala, voi veni atât timp cât voi fi convocată şi mă vor ţine picioarele. Vreau să evoluez la Jocurile Olimpice dacă ne vom califica şi apoi mă voi retrage, le voi lăsa pe fetele mai tinere să continue", a spus Vărzaru.

Extrema campioanei din Danemarca spune că îşi doreşte ca România să încheie grupa din preliminariile CE din 2012 pe primul loc: "Cel mai important este meciul care urmează, asta e clar, e o regulă în sport. Aşa că eu zic să o luăm treptat, să trecem cu bine peste meciurile cu Portugalia şi Grecia. Sunt două naţionale bune, dar nu de calibrul unor formaţii ca Franţa sau Brazilia, de exemplu.

Aşa că este şi un bun prilej să ne pregătim pentru meciurile dificile care urmează la Mondialele din decembrie. Vrem să terminăm pe primul loc al grupei, vrem să ne apărăm blazonul. În plus, vrem să facem un meci frumos, jucăm pe propriul teren şi acest lucru se întâmplă foarte rar la echipa naţională".

Cristina Vărzaru a făcut şi o comparaţie între mentalitatea din nordul Europei şi cea din România. "Şi noi jucăm în Liga Campionilor şi nu avem rezultatele bune ale Oltchimului. Avem o înfrângere, un egal şi o victorie, dar nu suntem criticate, nu se pune presiune pe noi. Acolo nimeni nu ne consideră roboţi. Se acceptă să ai o zi mai slabă sau să întâlneşti un adversar mai bun", a spus jucătoarea.

La rândul ei, handbalista Oana Chirilă a precizat că echipa naţională are nevoie de linişte pentru a obţine rezultate bune. "Ştim ce obiective avem, ştim cât de dificil ne va fi, ştim ce ne aşteaptă. Eu cred că echipa naţională joacă din ce în ce mai bine şi că parcursul Oltchimului din grupele Ligii Campionilor ne ajută, mai ales că suntem multe jucătoare convocate de aici.

Eu sunt convinsă că vom ajunge la Jocurile Olimpice, ne stă în puteri. Trebuie însă să avem parte de linişte din toate părţile. Linişte la antrenamente, linişte înainte şi după meciurile amicale. Numai de tensiune nu avem nevoie acum. Dorinţa este mare, o simt la toate colegele mele. În plus, programul pe care îl avem este foarte încărcat. Meciuri la câteva zile distanţă, deplasări în Europa şi în ţară şi la club şi la echipa naţională. Recuperarea o facem cum putem, dar strângem din dinţi şi mergem mai departe", a spus Şoit.

Naţionala României va juca miercuri seară, la Râmnicu Vâlcea, cu Portugalia (ora 20.00), în grupa a II-a a preliminariilor Campionatul European din 2012. Pe 22 octombrie, România va întâlni în deplasare Grecia. Din grupă mai face parte naţionala Serbiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici