CSM Oradea şi CSU Sibiu au pierdut în runda a doua a FIBA Europe Cup

  • CSM Oradea şi CSU Sibiu au fost învinse joi, în partidele din runda a doua a grupei D, din FIBA Europe Cup, la baschet masculin, în turneul pentru calificarea în optimile competiţiei.
65 afișări
Imaginea articolului CSM Oradea şi CSU Sibiu au pierdut în runda a doua a FIBA Europe Cup

CSM Oradea şi CSU Sibiu au pierdut în runda a doua a FIBA Europe Cup

Turneul găzduit de Istanbul, a programat joi a doua rundă de meciuri din grupa D a FIBA Europe Cup. Ambele echipe româneşti implicate au pierdut partidele cu Balkan Botevgrad, respectiv Besiktas Istambul.

CSM Oradea - Balkan Botevgrad 55-58 (29-24) Bulgarii de la Balkan Botevgrad pierduseră marţi, în prima rundă, fiind
învinşi de CSU Sibiu, în timp ce orădenii repurtaseră o victorie neaşteptată, împotriva lui Besiktas.

În lumina acestor rezultate, CSM Oradea pornea ca favorită certă. Scorul de la pauză, favorabil românilor părea să confirme calculele hârtiei, însă în partea secundă orădenii au căzut inexplicabil, bulgarii reuşind să se menţină la egalitate până spre finalul meciului, când au luat un avans de 6 puncte, pe care CSM nu a mai reuşit să îl surmonteze.

În ciuda înfrângerii, CSM Oradea ocupă primul loc în grupă, cu 3 puncte, datorită coşaverajului mai bun.

Besiktas Istanbul - CSU Sibiu 90-81 (48-42)

De data aceasta, favorita confruntării nu a mai fost echipa românească. Cu toate acestea, sibienii au făcut un meci curajos, în faţa turcilor răniţi în orgoliu, după ce pierduseră marţi cu CSM Oradea. Primele două sferturi au fost destul de echilibrate. După un start fulminant al sibienilor, care au condus cu 14-2, turcii au preluat uşor iniţiativa şi au intrat la pauză cu un avans de 6 puncte. Sfertul 3 a fost catastrofal pentru ardeleni, care au marcat doar 6 puncte şi au permis lui Besiktas să se desprindă la +26.

Diferenţă imposibil de recuperat, chiar dacă în ultimul sfert au marcat 33 de puncte. CSU se situează pe locul 2 în grupă, tot cu 3 puncte, urmată de Besiktas, pe 3 şi Balkan, pe 4, toate cu câte 3 puncte, departajate de coşaveraj.

Partidele decisive se joacă vineri, CSM Oradea şi CSU Sibiu urmând să se întâlnească în ultima rundă. Din păcate, actuala situaţie din clasament nu va permite accederea în optimile de finală decât a câştigătoarei dintre cele două echipe româneşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
csm oradea,
csu sibiu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici