Cum a explicat Jeremy Bokila absenţa sa de la meciul cu Steaua din Supercupă

Atacantul Jeremy Bokila susţine, într-un interviu acordat ProSport, că nu mai are contract cu Petrolul, îi acuză pe oficialii grupării ploieştene că au vrut să-l forţeze să semneze o nouă înţelegere, dezavantajoasă pentru el, şi precizează că nu crede că va mai evolua la vreo echipă din România.

428 afișări
Imaginea articolului Cum a explicat Jeremy Bokila absenţa sa de la meciul cu Steaua din Supercupă

Jeremy Bokila (Imagine: Marius Anghel/Mediafax Foto)

"În contractul pe care l-am semnat cu Petrolul, nu scria nicăieri că dacă clubul achită taxa transferului către fosta mea echipă, atunci eu devin jucătorul lor pentru încă doi ani. Fals. Atunci când au plătit clauza lui Zulte, am devenit jucătorul Petrolului, dar doar până la sfârşitul campionatului, cu drept de preemţiune pe încă doi ani, dacă, şi subliniez dacă, eram şi eu de acord. Cluburile s-au înţeles între ele, dar cu jucătorul nu. Trebuiau să mai negocieze şi cu mine, iar acest amănunt, Petrolul nu l-a mai dezvăluit şi de aceea lumea mă judecă", a declarat Bokila pentru ProSport.

Fotbalistul olandez de origine congoleză a explicat că grupările Petrolul şi Zulte Waregem, de unde a fost împrumutat de prahoveni, au ajuns la o înţelegre pentru un transfer definitiv, dar fără să obţină şi acordul său pentru a continua la echipa antrenată de Cosmin Contra.

"Atunci când am ajuns la Petrolul, am semnat un contract valabil un an de zile. Acum, la 30 iunie, trebuia să renegociem un altul. Cu două zile înainte de Supercupă, mi-au propus un contract pe două sezoane, cu un salariu puţin mai mare, dar cu o clauză care nu mă lăsa să mă transfer nicăieri, care mă ţinea blocat acolo. Şi nu am fost de acord! M-au ameninţat că nu voi juca în Supercupă, că mă vor suspenda, că îmi vor face mii şi mii de probleme. Practic, au încercat să mă oblige să semnez un alt contract, fără ca măcar să mă lase să mă consult cu avocatul sau cu impresarul meu. Erau foarte grăbiţi acum, deşi contractul meu expirase la sfârşitul lui iunie şi mă rugam de ei în cantonament în Slovenia să lămurim o dată situaţia. În ultimele două zile, am stat câte 4-5 ore închis în birourile lor să încerc să rezolv, să negociem, să ne înţelegem. Fără rost!", a precizat el.

Bokila recunoaşte că Petrolul i-a propus un nou contract, dar nu a fost de acord cu clauza de reziliere stipulată în înţelegere: "Pentru că era mult prea mică (n.r. - valoarea contractului) faţă de ceea ce îmi doream eu, dar să zicem că peste amănuntul acesta aş fi putut trece. Ce m-a durut cel mai tare era că ar fi vrut să stipuleze în el că nu pot pleca nicăieri pe mai puţin de 2,5 milioane de euro. Păi e enorm! Nu dă niciun club atâţia bani pe mine, un jucător care a fost la Petrolul un an şi atât. M-au văzut ca pe o comoară şi s-au gândit că acum e momentul să profite la maximum. M-au rugat să accept suma asta de transfer pentru că au nevoie urgentă de bani. Ne-am certat tare. Mi-au zis să nu am încredere în avocaţii mei, în impresar, să-i las pe ei să facă toată treaba. Păi cum vine asta?".

Jeremy Bokila a adăugat că oficialii clubului Petrolul au încercat să-l vândă la Steaua, dar el nu doreşte să joace acolo. "Marius Nicolae (n.r. - team mangerul FC Petrolul) mi-a zis să semnez mai repede că sigur se va găsi cineva care să plătească suma aceea. Mi-a spus chiar «hai, lasă, stai liniştit că Steaua o să dea sigur, sunt dispuşi să plătească. Au cash». Şi atunci i-am răspuns simplu: «Nu vreau să mă duc la Steaua, nu puteţi să mă obligaţi, opriţi-vă cu Steaua!» Le-am promis şi le promit în continuare suporterilor Petrolului că niciodată nu voi juca la Steaua, echipa pe care ei o urăsc. Şi, sincer, nu cred că am să mai joc niciodată în România, vreau să plec undeva mai sus. I-am rugat să mă înţeleagă. Am o familie foarte săracă şi numeroasă, toţi stau în baza mea, trebuie să-i întreţin. Nu pot face faţă cu un salariu atât de mic", a menţionat Bokila.

Jucătorul în vârstă de 24 de ani a afirmat că în acest moment se află în Olanda şi că s-a întors la Zulte Waregem, echipa de la care a fost împrumutat de Petrolul, unde aşteaptă o ofertă să plece la un club mai puternic.

"Sunt în Olanda, la părinţii mei. M-am întors la Zulte, echipă pentru care dacă găsesc o ofertă de un milion de euro pot pleca oricând. Ei sunt de acord cu suma asta, nu au stabilit una exorbitantă ca Petrolul care, deşi n-a dat decât 300.000 de dolari pe mine, vor să se îmbogăţească pe spinarea mea. Petrolul ar fi putut să câştige nişte bani de pe urma mea, dar s-a lăcomit, acum Zulte va lua aceşti bani. E vorba de viitorul meu, sunt un jucător tânăr, vreau să joc, nu să fiu împiedicat din cauza banilor!", a mai spus Bokila.

Marţi, conducerea clubului Petrolul Ploieşti a anunţat că va solicita FIFA suspendarea lui Jeremy Bokila, atacant aflat sub contract cu gruparea prahoveană, dacă acesta nu revine în programul echipei în cel mai scurt timp posibil. Bokila nu a evoluat, miercuri, în meciul din Supercupa României, pierdut de Petrolul în faţa Stelei, cu scorul de 0-3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici