Cupa Mondială: Eşarfă de un milion de dolari purtată de tânărul care va da lovitura de start la primul meci

O eşarfă din mătase ce i-a aparţinut unui pionier al aviaţiei, Santos Dumont (1873-1932), şi a cărei valoare este estimată la un milion de dolari, va fi purtată de tânărul paraplegic care va da lovitura de start la primul meci de la Cupa Mondială, în această seară, la Sao Paulo.

173 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială: Eşarfă de un milion de dolari purtată de tânărul care va da lovitura de start la primul meci

Cupa Mondială: Eşarfă de un milion de dolari purtată de tânărul care va da lovitura de start la primul meci (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Tânărul, care va putea da lovitura de start datorită unui exoschelet motorizat creat de o echipă de 156 de cercetători din întreaga lume, va purta această eşarfă considerată de brazilieni o adevărată relicvă.

Eşarfa, a cărei valoare este estimată la 2,2 milioane de reali (un milion de dolari), este asigurată pentru situaţia în care ar suferi o deteriorare.

În 2006, astronautul brazilian Marcos Pontes a dus în spaţiu celebra eşarfă. Pontes a făcut parte dintr-o misiune spaţială rusă, care a inclus pentru prima dată un brazilian.

Atunci când nu este expusă la evenimente, eşarfa ce i-a aparţinut lui Santos Dumont este ţinută în seiful unei bănci.

Alberto Santos-Dumont a fost un pionier al aviaţiei născut în Brazilia, dar care şi-a petrecut o mare parte a vieţii în Franţa.

În meciul de deschidere de la Cupa Mondială se întâlnesc, în această seară, reprezentativele Braziliei şi Croaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici