Daniel Funeriu: Apreciez activitatea FR Baschet, pentru că nu stă cu mâna întinsă la stat

Ministrul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a declarat, luni, la Gala Baschetului Românesc că apreciază activitatea forului condus de Carmen Tocală, deoarece acesta nu stă cu "mâna întinsă la stat", ci caută să atragă sponsori.

23 afișări
Imaginea articolului Daniel Funeriu: Apreciez activitatea FR Baschet, pentru că nu stă cu mâna întinsă la stat

Daniel Funeriu: Apreciez activitatea FR Baschet, pentru că nu stă cu mâna întinsă la stat (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Am primit două mingi şi o plachetă, e plăcut trebuie să recunosc. Astăzi mi s-a cerut să semnez o scrisoare pentru a sprijini organizarea unui campionat internaţional în România, lucru pe care l-am şi făcut. Apreciez foarte mult activitatea federaţiei de baschet, pentru că este una dintre federaţiile care nu stă cu mâna întinsă la stat ci a găsit foarte mulţi sponsori", a spus Funeriu.

Ministrul apreciază faptul că FR Baschet se implică în dezvoltarea acestui sport la nivel juvenil şi s-a arătat convins că vor veni şi performanţele în cazul în care va fi dezvoltată infrastructura.

"Cea mai mare performanţă a baschetului este că-şi lărgeşte baza de selecţie de la an la an. Performanţele la nivel european şi mondial vor veni atunci când vor fi şi condiţii. Suntem încă departe, dar este foarte important şi aspectul de sport de masă", a completat Funeriu.

Daniel Funeriu a afirmat că echipa naţională de handbal feminin a dat o lecţie întregii Românii prin modul în care s-a mobilizat pentru meciul din finala mică a CE.

"Foarte multă lume se aştepta ca după meciul pierdut în semifinale să fie încă o cădere tipic românească, aşa cum spun comentatorii de sport. Dar iată că fetele s-au mobilizat foarte bine şi au demonstrat că în sportul de performanţă sloganul când ai câştigat continuă, când ai pierdut continuă se potriveşte. Fetele au dat o lecţie întregii Românii şi sunt foarte fericit că au obţinut acest rezultat", a adăugat Funeriu.

Ministrul şi-ar dori ca şi politicienii din România să obţină aceleaşi performanţe ca echipa de handbal: "Mi-aş dori foarte mult ca politicienii noştri să aibă aceleaşi performanţe ca şi handbalistele noastre şi poate un îndemn şi pentru ei din partea ministrului sportului: să facă mai mult sport, poate astfel vor deveni mai buni".

Jucătorii Cristina Ciocan (ICIM Arad) şi Virgil Stănescu (Steaua Turabo) au fost desemnaţi, luni, în cadrul Galei Baschetului Românesc, baschetbaliştii români ai anului 2010 la feminin, respectiv masculin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici