DECIZIA luată de FC Petrolul pentru a evita excluderea din cupele europene

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Petrolul, Dan Capră, a precizat, sâmbătă, într-un comunicat, că gruparea prahoveană va face dovada achitării tuturor datoriilor, până la termenul limită impus de către UEFA.

860 afișări
Imaginea articolului DECIZIA luată de FC Petrolul pentru a evita excluderea din cupele europene

FC Petrolul: Până la termenul limită impus de UEFA vom face dovada achitării tuturor datoriilor

"Într-adevăr, la data de 30 septembrie existau restanţe financiare ale Asociaţiei «Lupii Galbeni» către jucători şi către stafful tehnic, provenite din bonusurile de performanţă, care au fost virate, din motive obiective, cu întârziere de către Consiliul Local. Există un decalaj de timp între data împlinirii criteriilor de performanţă şi plata efectivă, cauzat de exerciţiul financiar bugetar, care este anual la municipalitate, în vreme ce campionatul şi Cupa României se desfăşoară pe durata a doi ani calendaristici. De aici rezultă şi această întârziere, dar ea va fi remontată", a afirmat Dan Capră.

Preşedintele C.A. al FC Petrolul a menţionat că între timp a fost achitată o mare parte din datorie, dar au rămas restante taxele aferente acestor sume ce trebuie plătite către stat. "În curând, vor fi stinse şi acestea, iar până la termenul limită impus de către UEFA vom face dovada achitării tuturor datoriilor. Ca orice club participant în competiţiile europene şi FC Petrolul Ploieşti este monitorizat de către UEFA, iar din trei în trei luni este întocmit un raport privind aspectele financiare. Există, astfel, riscul ca problema apărută acum să se repete, pentru că interdicţia de a participa în competiţiile europene şi amenda primită de la UEFA sunt cauzate de întârzierea cu care, din motive obiective, aşa cum am explicat, au fost primiţi banii dinspre Consiliul Local. Altfel, FC Petrolul Ploieşti nu are niciun fel de alte restanţe financiare faţă de jucători sau de staff-ul tehnic, toate drepturile salariale fiind achitate la zi", a mai adăugat oficialul grupării ploieştene.

UEFA a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că grupările Pandurii Târgu Jiu şi Petrolul Ploieşti au fost amendate cu 40.000 de euro, respectiv 50.000 de euro, iar prahovenii riscă excluderea pentru un sezon din cupele europene, dacă nu dovedesc până la 31 ianuarie că şi-au plătit datoriile.

Deciziile au fost luate de Camera de investigaţii a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA. Aceasta a sancţionat şase cluburi pentru datoriile avute: Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploieşti, Skonto FC (Letonia), WKS Slask Wrocław (Polonia), Vitoria SC (Portugalia) şi Metalurg Doneţk (Ucraina).

"Gruparea Pandurii a fost amendată cu 40.000 de euro. Clubul Petrolul este exclus din următoarea ediţie a cupelor europene pentru care se va califica în baza rezultatelor sau clasării în următoarele trei sezoane (2014/2015, 2015/2016, 2016/2017) dacă nu va dovedi până la 31 ianuarie 2014 că sumele identificate ca fiind restante în data de 30 septembrie 2013 au fost plătite. În plus, clubul Petrolul a fost amendat cu 50.000 de euro", se arată pe site-ul UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici