Deschiderea Cupei Mondiale va avea două acte: un concert şi o surpriză

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale va avea două "acte", cântăreaţa Shakira, trupa Black Eyed Peas şi artiştii locali urmând să asigure spectacolul joi, în timp ce vineri fanii vor avea parte de o "surpriză" în prezenţa lui Nelson Mandela, înaintea meciului dintre Africa de Sud şi Mexic.

51 afișări
Imaginea articolului Deschiderea Cupei Mondiale va avea două acte: un concert şi o surpriză

Deschiderea Cupei Mondiale va avea două acte: un concert şi o surpriză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concertul de joi, care va fi transmis live începând cu ora 21.00 (ora României), va avea loc pe stadionul din Orlando, în plin centrul oraşului Soweto. Toate biletele pentru acest concert, cu costuri cuprinse între 47 şi 145 de euro, au fost vândute.

Starul columbian Shakira va cânta, cu această ocazie, imnul oficial al competiţiei - "Waka Waka" - cu trupa sud-africană de pop Freshlyground.

Compatriotul său, cântăreţul Juanes, americanii Alicia Keys şi John Legend se numără printre invitaţi, alături de vedete africane precum Angelique Kidjo, din Benin, duo-ul Amadou&Mariam, din Mali, sau Gospel Choir, din Soweto.

TITLURILE ZILEI

Cu toate acestea, sindicatele artiştilor sud-africani s-au declarat nemulţumite de faptul că acest concert nu este "destul de african". Guvernul a respins aceste critici şi a anunţat că sprijină evenimentul, ale cărui venituri vor fi donate unei asociaţii FIFA care promovează sportul în cartierele defavorizate de pe continent.

Vineri, în prima zi a Cupei Mondiale (11 iunie - 11 iulie), meciul de deschidere dintre reprezentativele Africii de Sud şi Mexic, programat la ora 17.00, pe arena Soccer City, va fi precedat de un spectacol de o jumătate de oră, însă FIFA doreşte să păstreze secretul privind conţinutul acestuia. Tot ceea ce se ştie este că show-ul va fi asigurat de de 2.000 de artişti şi va fi condus de muzicianul Lebo M, născut la Soweto şi producător al comediei muzicale de succes "Regele Leu".

După mai multe săptămâni de incertitudine, familia lui Nelson Mandela a îndepărtat orice dubiu marţi: fostul preşedinte sud-african, câştigător al Premiului Nobel pentru pace, va petrece un sfert de oră pe arena Soccer City, după care se va întoarce acasă pentru a urmări meciul la televizor.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici