Dezvăluiri incredibile ale unui fost jucător al Stelei: Am jucat un meci ciudat în România, mi-am dat seama că Becali cumpărase echipa adversă

Fostul jucător al Stelei, Habib Habibou, în prezent la Zulte Waregem, a declarat pentru cotidianul La Derniere Heure, că în perioada în care a evoluat la echipa stelistă a jucat într-un meci câştigat cu scorul de 5-0, în care şi-a dat seama că finanţatorul Gigi Becali a "cumpărat formaţia adversă".

352 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri incredibile ale unui fost jucător al Stelei: Am jucat un meci ciudat în România, mi-am dat seama că Becali cumpărase echipa adversă

Habib Habibou (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Cu siguranţă este omul cel mai bogat din toată România. Totul în această ţară trece pe la el, de la preşedintele federaţiei de fotbal la preşedintele ţării. Am jucat cel mai ciudat meci al carierei în România şi am înţeles atunci că preşedintele a cumpărat echipa adversă. Băieţii din faţă nu alergau, ratau toate pasele. Incredibil. Chiar şi publicul nostru ne-a fluierat, deşi am câştigat cu scorul de 5-0. Dar am pierdut titlul la golaveraj. A fost unul din lucrurile care m-au făcut să-mi doresc o schimbare", a spus Habibou, într-un articol din La Derniere Heure, dedicat lui Becali, în care sunt menţionate problemele acestuia cu justiţia, cu fiscul, dar şi de faptul că este în centrul unui caz de mită şi meciuri trucate.

Habibou a povestit că a fost impresionat de "castelul de aur" în care locuieşte Gigi Becali: "Când am semnat, Gigi Becali m-a invitat la el să sărbătorim acest transfer. Nu-mi venea să cred ce văd. Locuieşte într-un castel de aur. Toate cărămizile sunt acoperite cu foiţe de aur. O adevărată nebunie. În faţa porţii, e un înger imens de aur. El m-a primit foarte bine. Era generos cu toţi jucătorii. După o victorie într-un meci important, rar se întâmpla să nu lase bani fiecărui jucător".

Fostul jucător stelist s-a arătat surprins de faptul că Becali l-ar fi refuzat pe Florent Sinama-Pongolle pentru că este de culoare: "Sunt cu adevărat surprins. Are multe defecte, dar nu mi s-a părut niciodată rasist. Când am părăsit clubul, era foarte trist".

În schimb, Habibou spune că ştia de faptul că Becali detestă homosexualii, lucru pe care i l-a explicat chiar finanţatorul stelist. Habibou a mai spus că Becali ajută mult săracii, cărora nu ezită să le dea bani: "În România sunt oameni care nu au nimic şi oameni foarte bogaţi. Gigi Becali a trecut la statutul de om bogat datorită afacerilor sale, dar nu a uitat de unde vine".

Habib Habibou a evoluat pentru Steaua în returul sezonului 2007/2008, el reuşind să marcheze un gol în şapte partide. Singurul meci câştigat de Steaua cu scorul de 5-0 în perioada în care Habibou era legitimat la stelişti a fost cu Gloria Buzău, la 7 mai 2008. În acel meci însă, Habibou nu a evoluat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici