Dinamo - Unirea Urziceni scor 2-1

Formaţia Dinamo Bucureşti a câştigat, cu scorul de 2-1 (0-1), meciul susţinut, duminică seară, pe teren propriu, în compania campioanei României, Unirea Urziceni, în derbiul etapei a VII-a a Ligii I.

72 afișări
Imaginea articolului Dinamo - Unirea Urziceni scor 2-1

Dinamo - Unirea Urziceni scor 2-1 (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Andrei Cristea '48 şi Torje '90+3, pentru gazde, respectiv Iulian Apostol '28, pentru oaspeţi, gruparea antrenată de Dario Bonetti reuşind să obţină prima victorie în istoria confruntărilor cu Unirea Urziceni.

0-1: Iulian Apostol a primit o pasă la aproximativ 25 de metri şi l-a învins pe Dolha cu un şut plasat, la colţul lung.

Min. 43: Maftei a recentrat un balon până în marginea careului de 6 metri, de unde Bilasco a reluat din prima spre poartă, însă Dolha a respins în ultimul moment.

Min. 44: Kone a reluat cu capul o centrare de pe partea stângă, Arlauskis a respins în faţă până la acelaşi Kone, dar şutul acestuia a fost respins de pe linia porţii de Galamaz.

Min. 45: Tamas a executat în forţă o lovitura libera de la 25 de metri, iar Arlauaskis a respins in corner de sub transversală.

1-1: Andrei Cristea a restabilit egalitatea cu un şut aproape de vinclu, fără nicio şansă pentru portarul Arlauskis.

Min. 58: Bilaşco se trezeşte cu un balon la 8-9 metri de poartă, dar trimite pe lângă poartă dintr-o poziţie favorabilă;

Min. 60: Sorin Frunză scoate un balon la marginea careului, de unde Maftei a şutat din alergare însă Dolha a respins în corner.

Min. 64: Apărarea formaţiei Dinamo a fost surprinsă de un corner executat rapid de oaspeţi, balonul a ajuns la Bălan, care a şutat de la circa 11 metri, lateral dreapta, iar Dolha a intervenit încă o dată salvator.

Min. 67: Sorin Frunză a expediat un şut în cros, de la aproximativ 25 de metri, care a trecut puţin pe lângă stâlpul din stânga al porţii lui Dolha.

Min. 79: Andrei Cristea a şutat din unghi, Arlauskis a respins în faţă şi Torje, aflat la 5 metri, a reluat peste transversală cu poarta goală.

2-1: Tamaş a trimis o centrare lungă în marginea careului de unde Torje a reluat peste Arlauskis, ieşit inoportun dintre buturi.

Dinamo: 12. Dolha - 25. Scarlatache, 30. Tamaş, 21. Dr. Grigore, 3. Pulhac - 29. N'Doye - 22. Torje, 5. D. Kone, 6. L. Rus (10. Alexe '46), 7. Zicu (99. Niculescu '71) - 17. An. Cristea. Antrenor: Dario Bonetti

Unirea: 1. Arlauskis - 24. Maftei (16. E. Nicu '89), 6. Galamaz, 22. B. Fernandes, 23. Bordeanu - 8. S.Paraschiv - 21. Bălan 32. I. Apostol (19. Brandan '73), 30. S. Frunză, - 14. Rusescu, 7. Bilaşco (17. Semedo '63). Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: Rusescu '31 / Niculescu '72

Arbitri: Wagner Lutz (central) - Tobias Weiz, Tobias Stieler (asistenţi) - Radu Petrescu (rezervă).

Observatori: Constantin Gheorghe, Gheorghe Nedelescu.

La partidă au asistat aproximativ 7000 de spectatori.

Petrescu: Un punct pentru noi câştigat astăzi ar fi fost aur

"Sincer, nici nu ştiu cum am pierdut acest meci pe care l-am controlat, dar ăsta e fotbalul, nu întotdeaua câştigă echipa care merită. Am luat un gol ca amatorii în ultimul minut. Nu poţi să iei un gol atât de stupid. Nu mă aşteptam să luăm un astfel de gol pe o fază de contraatac. Nu mai e aceeaşi concentrare ca şi anul trecut. Jucătorii mei nu mai au aceeaşi foame de victorii ca cea de anul trecut. Am avut trei-patru ocazii. Un punct pentru noi câştigat astăzi ar fi fost aur", a spus Petrescu.

Dan Petrescu a spus că înfrângerea suferită în derbiul cu Dinamo o să doară foarte mult timp de acum înainte.

"E prima înfrângere în faţa lui Dinamo şi, logic, nu ar fi chiar atât de rău, cu toate că această înfrângere o să doară foarte mult timp şi aşteptăm să ne luăm revanşa. Jucătorii mei ştiu că au greşit, dar nu putem face o dramă din asta pentru că meciurile vin unul după altul. Nu avem ce face, mergem cu capul sus pentru că nu ne-am făcut de râs în seara asta. E un campionat strâns, cu diferenţe mici de puncte între echipe şi cred că va fi o luptă acerbă atât în fruntea clasamentului cât şi în subsol. Cred că echipele care joacă în cupele europene au de suferit, în timp ce formaţiile celalte vor specula situaţia", a explicat tehnicianul.

Bonetti: Jucătorii au demonstrat că au o mentalitate puternică

"Dinamo a făcut o partidă foarte bună astăzi, mai ales că veneam după o perioadă stresantă. Jucătorii au demonstrat că au o mentalitate puternică, am învins o echipă foarte valoroasă, dar punctul cel mai important este că am crezut în victorie până la final şi, prin acest lucru, am făcut un salt important. La pauză am ajustat câteva lucruri care nu au mers atât de bine în prima repriză şi am crezut că este necesar să schimbăm unii jucători, care să vină cu altă mentalitate. Sunt mulţumit de felul în care joacă şi se pregăteşte Zicu, dar evoluţia unui jucător depinde şi de felul în care este ajutat de echipă. Faptul că ne creăm ocazii înseamnă că echipa este pe drumul cel bun, dar mai avem mult de muncă pentru a nu mai rata atât de mult", a spus Bonetti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici