Dinu Gheorghe: Ştiu că mai sunt două echipe din primele opt care au dosarele de insolvenţă pregătite

Preşedintele clubului Astra Giurgiu, Dinu Gheorghe, a declarat, marţi, că are informaţii că alte două cluburi din primele opt clasate în Liga I au pregătite dosarele pentru a solicita intrarea în insolvenţă.

92 afișări
Imaginea articolului Dinu Gheorghe: Ştiu că mai sunt două echipe din primele opt care au dosarele de insolvenţă pregătite

Dinu Gheorghe (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Dacă ar apărea în România un investitor vă daţi seama câte echipe ar trage de el, Rapid, Dinamo, Vaslui ? E mai mare bătaia pe investitori decât pe jucători. Mi se pare că în România soluţia cu investitor unic începe să dea faliment. La modul cum decurg lucrurile acum, cred că în vreo doi ani vom avea o ligă întâi foarte, foarte slabă. Eu ştiu că sunt două echipe care au dosarele pregătite pentru insolvenţă. Sunt două echipe din primele opt", a spus Dinu Gheorghe, la Sport.ro, fără a nominaliza cele două grupări.

Oficialul clubului Astra s-a declarat surprins de faptul are de returnat bani la FC Rapid, aşa cum susţin oficialii giuleşteni: "Vă daţi seama ce minte au dacă în momentul în care au cerut licenţa, în 2012, mi-au cerut acordul să fiu pe placul lor şi să le dau o amânare pentru banii pe care au să mi-i dea. Apoi au depus în dosarul de insolvenă, în toamna lui 2012, o datorie către mine. Apăream pe lista creditorilor şi acum trebuie să le dau eu bani lor. N-am nici o problemă, probabil că se vor regla cu foştii acţionari, foştii administratori. Stau liniştit. În 2011, eu am plecat de la Rapid şi apar că aş fi luat bani de acolo în 2012 , când nu mai eram angajatul clubului. Nu e o chestie curioasă, e prostie", a precizat oficialul.

Întrebat când va plăti Astra către Rapid ultima rată din transferul jucătorului Alexandru Ioniţă II, Dinu Ghorghe a răspuns: "O să le dăm, avem o întârziere, până luni-marţi le dăm banii. Dacă nu îl luam noi pe Ioniţă, nu ştiu dacă mai continuau în iarnă. S-au plătit cam 300.000 de euro."

Dinu Gheorghe a mai precizat că l-ar dori la Astra pe atacantul Mike Temwanjera de la FC Vaslui. "L-aş lua pe Temwanjera, la ce atacanţi sunt în Liga I e în primii cinci", a menţionat el.

Oficialul giuleştean Nicolae Manea a declarat, luni, că FC Rapid are de recuperat o sumă de bani de la fostul preşedinte Dinu Gheorghe. "Domnul Dinu Gheorghe are să dea bani la Rapid pentru că nu a onorat nişte deconturi. Atunci când era la Rapid a primit banii şi nu a adus documente justificatoare. Pentru asta are dânsul să dea bani la Rapid", a explicat Manea.

FC Dinamo este al ultimul club de Liga I care cere intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui. Rapid şi Gloria sunt acum în Liga a II-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici