ROLAND GARROS  Djokovic îşi depune candidatura pentru al 23-lea Grand Slam al carierei

Tentativa lui Novak Djokovic de a obţine recordul de 23 de titluri de Grand Slam a primit un impuls atunci când Rafa Nadal s-a retras de la Roland Garros, iar sârbul a ajuns la Paris fără probleme de sănătate, chiar dacă zgura nu este suprafaţa lui preferată.

320 afișări
Imaginea articolului Djokovic îşi depune candidatura pentru al 23-lea Grand Slam al carierei

Djokovic îşi depune candidatura pentru al 23-lea Grand Slam

Djokovic a câştigat al 10-lea Open al Australiei, un record, în ianuarie - deşi a intrat în turneu cu o problemă la tendon - şi a egalat recordul lui Nadal de 22 de Grand Slamuri.

O accidentare la cot l-a forţat pe Djokovic să se retragă de la Madrid Open în această lună şi a avut nevoie de un analgezic în timpul înfrângerii din sferturile de finală de la Roma, dar jucătorul în vârstă de 36 de ani este acum din nou în formă.

"Nu este niciun secret că unul dintre principalele motive pentru care joc astăzi şi concurez în tenisul profesionist este să încerc să bat mai multe recorduri şi să fac mai multă istorie în tenis. Acest lucru este extrem de motivant şi inspirator pentru mine", a declarat Djokovic la conferinţa de presă de duminică.

"Lucrurile sunt diferite faţă de acum 10 ani în ceea ce priveşte modul în care corpul meu poate răspunde la program... Aşa că la începutul anului spuneam că pun accent şi prioritate pe Grand Slam-uri.

"Mă simt bine în acest moment. Nu am nicio problemă fizică să mă îngrijoreze. Aşa că asta este cel mai important pentru mine, vreau să mă simt bine când vin la un Grand Slam".

În timp ce îşi caută un loc în cărţile de istorie, Djokovic a glumit spunând că a fost uşurat să îl vadă pe Nadal că s-a retras din cauza unei accidentări, dar a descris absenţa spaniolului ca fiind o "mare pierdere" pentru tenis, chiar dacă deschide tabloul.

Djokovic, care începe împotriva lui Aleksandar Kovacevic, a declarat că numărul unu mondial, Carlos Alcaraz, este "cel mai mare favorit". Alcaraz şi Djokovic se află în aceeaşi parte a tabloului şi s-ar putea întâlni în semifinale.

Alcaraz a câştigat trei titluri pe zgură în acest an înainte de eliminarea sa surprinzătoare din turul al treilea de la Openul Italiei, dar se aşteaptă ca spaniolul să îşi demonstreze din nou calităţile în meciul său din primul tur de la Roland Garros împotriva italianului Flavio Cobolli, venit din calificări, luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici