Doi suporteri au fost ucişi în Nigeria, în timp ce urmăreau un meci din Liga Campionilor

Doi suporteri au fost ucişi, miercuri seară, în timp ce urmăreau un meci din Liga Campionilor într-un centru din Potiskum (Nigeria), a anunţat poliţia locală.

77 afișări
Imaginea articolului Doi suporteri au fost ucişi în Nigeria, în timp ce urmăreau un meci din Liga Campionilor

Doi suporteri au fost ucişi în Nigeria, în timp ce urmăreau un meci din Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

În momentul atacului despre care se presupune că ar fi fost comis de un grup islamist, centrul unde se puteau urmări partidele Bayern Munchen - Manchester United şi Atletico Madrid - FC Barcelona era plin.

"Bărbaţi înarmaţi au venit cu o maşină şi au tras focuri de armă către centru, după care au plecat. O persoană a decedat la faţa locului şi alta a murit după scurt timp, la spital. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite, unele fiind acum în stare critică", a explicat comisarul Sanusi Rufa'i.

Rufa'i nu a spus că autorii atacului sunt membri ai grupului islamist Boko Haram, însă acest grup şi-a arătat în mod frecvent aversiunea faţă de fotbal. Liderul grupului, Abubakar Shekau, a apărut în mai multe înregistrări video descriind muzica şi fotbalul ca fiind pervesiuni venite din Occident pentru a-i îndepărta pe musulmani de religie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici