Dominika Cibulkova s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore

Jucătoarea slovacă de tenis Dominika Cibulkova (locul 8 în clasamentul mondial) a câştigat sâmbătă meciul cu rusoaica Svetlana Kuznetsova (poziţia 9 WTA), scor 1-6, 7-6 (2), 6-4, şi s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, disputat în sală.

516 afișări
Imaginea articolului Dominika Cibulkova s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore

Dominika Cibulkova s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore

Partida a durat două ore şi 28 de minute şi a fost extrem de echilibrată. Kuznetsova a început meciul în forţă şi nu a cedat niciodată serviciul în primul set, pentru a reuşi trei break-uri. În actul secund, Cibulkova a avut mereu un avans de un break, iar Kuznetsova reuşea să egaleze, pentru a pierde în tiebreak. În decisiv, slovaca a avut 2-0 cu break, apoi rusoaica a reuşit patru game-uri consecutive. Dar momentul de strălucire al Cibulkovei a venit atunci când a contat mai mult, iar Dominika nu a mai cedat niciun game până la final şi a izbucnit în lacrimi.

Cibulkova s-a impus deşi şi-a pierdut de mai multe ori serviciul (raport 8-6) şi a câştigat mai puţine puncte decât adversara (raport 92-96). Dominika a comis cinci duble greşeli, iar procentajele de reuşită la serviciu au fost 60% cu primul şi 38% cu al doilea.

Pentru parcursul de la Singapore, Cibulkova (27 de ani) şi-a asigurat 830 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 894.000 de dolari.

În finala Turneului Campioanelor, Dominika Cibulkova va juca împotriva învingătoarei din partida Angelique Kerber (Germania, locul 1 WTA) - Agnieszka Radwanska (Polonia, locul 3 WTA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici