Doroftei: Am fost primiţi cu cinste de preşedintele AIBA. Epoca izolării internaţionale s-a încheiat

O delegaţie a Federaţiei Române de Box compusă din preşedintele Leonard Doroftei, consilierul pe probleme de strategie Mihai Craiu, viitorul secretar general Viorel Sima şi antrenorul lotului naţional de juniori Titi Tudor s-a întâlnit, vineri, la Lausanne, cu preşedintele AIBA, Ching - Kuo Wu.

269 afișări
Imaginea articolului Doroftei: Am fost primiţi cu cinste de preşedintele AIBA. Epoca izolării internaţionale s-a încheiat

Doroftei: Am fost primiţi cu cinste de preşedintele AIBA, epoca izolării internaţionale s-a încheiat (Imagine: FR Box)

"Am fost primiţi cu cinstea cuvenită rezultatelor avute de România în box şi mă bucur că epoca izolării internaţionale s-a încheiat. AIBA este deschisă în relaţia cu România şi sper ca în scurt timp să ne putem mândri din nou cu rezultate foarte bune la nivel internaţional", a declarat preşedintele FR Box, Leonard Doroftei.

A fost prima întâlnire a noului preşedinte al FR Box, Leonard Doroftei, cu reprezentanţii AIBA după alegerile din 23 noiembrie. Întâlnirea a durat mai mult de trei ore. "Bun venit în familia AIBA! Aici a fost, este şi va fi mereu locul României", a întâmpinat Ching - Kuo Wu delegaţia României. Un fin cunoscător al boxului mondial, preşedintele AIBA cunoştea cariera de amator, dar şi de profesionist a lui Leonard Doroftei.

Mihai Craiu l-a invitat pe preşedintele AIBA Dr Ching - Kuo Wu în România, iar acesta a promis că va răspunde afirmativ urmând a veni ori în primăvară, ori în august la Centura de Aur, competiţie care va fi reluată de FRB, cel mai probabil urmând a avea loc la Constanţa.

AIBA trece printr-un proces de mari schimbări, boxul la nivelul seniorilor urmând a se desfăşura fără cască, iar el va avea două componente: cea olimpică şi cea profesionistă. Profesionismul se va desfăşura şi în cadrul AIBA. România a fost invitată să propună membri pentru toate comisiile boxului mondial, ceea ce presupune revenirea boxului românesc în circuitul internaţional. De asemenea România este aşteptată la noul campionat pe echipe, o competiţie inedită la care premiul cel mare este de un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici