Doroftei: Bute poate ajunge din nou în fruntea boxului mondial, dar îi trebuie un alt antrenor

Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), Leonard Doroftei, a declarat, joi, că Lucian Bute, care şi-a pierdut centura IBF la 26 mai 2012, poate reveni în fruntea boxului mondial dar numai dacă îşi schimbă antrenorul.

203 afișări
Imaginea articolului Doroftei: Bute poate ajunge din nou în fruntea boxului mondial, dar îi trebuie un alt antrenor

Lucian Bute (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Depinde de el. Dar dacă ai greşit o dată cu antrenorul, ai greşit şi a doua oară... eu cred că are nevoie de o schimbare. El este un băiat înalt, un stângaci, un băiat ambiţios care este încă tânăr. Nu pot să spun că este uzat, e tânăr şi poate reveni în fruntea boxului mondial cu un alt antrenor", a afirmat oficialul FRB.

Pe vremea când activa ca boxer profesionist, Doroftei l-a avut antrenor pe cel care se ocupă acum de pregătirea lui Lucian Bute, canadianul Stephan Larouche. "Nici mie nu mi-a mers o dată cu antrenorul, nici a doua oară şi după aia am renunţat. Credeam că nu îmi mai permite vârsta, dar am greşit atunci", a afirmat Doroftei.

Lucian Bute a fost învins la puncte de Jean Pascal, la 19 ianuarie, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea. La 26 mai 2012, Bute a suferit prima înfrângere la profesionişti, în faţa britanicului Carl Froch, când şi-a pierdut centura IBF.

Leonard Doroftei împreună cu fostul boxer Mihai Leu, fostul gimnast Marius Urzică, halterofilul George Vlăduţ Purice şi pilotul de raliu Valentin Porcişteanu au jucat fotbal la 184,851 de metri deasupra solului, pe singurul heliport de acoperiş din Bucureşti. Cei cinci au participat la lansarea Cupei Prieteniei Bergenbier, competiţie rezervată celor care nu practică fotbal de performanţă. Meciurile se vor desfăşura între echipe de câte şase jucători în 30 de oraşe din ţară. Finala competiţiei se va disputa în luna iunie pe nisipul plajei Copacabana din Rio, oraş care va găzdui în acea perioadă Cupa Mondială de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici