Dragomir anunţă sancţiuni record pentru scandări rasiste şi xenofobe

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anunţat sancţiuni cu "suspendări de ordinul anilor" pentru echipele ai căror suporteri vor scanda lozinci rasiste sau xenofobe, aşa cum s-a întâmplat duminică, la Giurgiu, când fanii dinamovişti au strigat "afară cu ungurii din ţară".

99 afișări
Imaginea articolului Dragomir anunţă sancţiuni record pentru scandări rasiste şi xenofobe

Dumitru Dragomir (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"Atrag atenţia tuturor cluburilor cu acel caz de la Giurgiu, cu ieşirile acelea xenofobe, lipsite de respect vizavi de o ţară prietenă. Va duce la mari suspendări, la interzicerea galeriilor de a însoţi echipele în deplasare, dar şi acasă. Orice fel de manifestaţie similară celei de la Giurgiu, va duce la sancţiuni foarte drastice, cu suspendări de ordinul anilor, nu etapelor. Şi amenzi nu mai vorbesc. Cluburile intră singure în faliment datorită amenzilor pe care le vor primi din cauza acestor huligani. Din cauza lor pot duce România într-un haos politic extraordinar. Nu se poate ce s-a întâmplat la Giurgiu, este fără precedent. Să vedem cum îi găsesc organele abilitate pe cei care au ajuns la astfel de gesturi. Matei va fi sancţionat conform regulamentului. Pentru cartonaş, pentru că nu ştie nimeni ce a aplaudat, nu a zis nimic din gură", a declarat Dragomir, marţi, într-o conferinţă de presă.

În minutul 80 al partidei Astra Giurgiu - Dinamo, din cadrul etapei a XI-a a Ligii I, scor 2-1, Cosmin Matei a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat de arbitrul Istvan Kovacs, deoarece i-a aplaudat pe suporterii dinamovişti care scandau împotriva minorităţii ungare.

La finalul partidei, căpitanul echipei Dinamo Bucureşti, Cosmin Matei, a declarat că nu are nimic cu arbitrul Istvan Kovacs şi a precizat că nu ştie de ce a fost eliminat. "Nu am nicio treabă cu arbitrul Istvan Kovacs. Sunt şocat! Numai el ştie de ce m-a eliminat. A coborât un copil din galerie şi m-a încurajat, iar eu l-am aplaudat", a spus Matei, la DigiSport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici