Dragomir: Liga nu se opune ca Steaua să primească trofeul de campioană la meciul cu Dinamo

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a anunţat, marţi, că instituţia pe care o conduce nu se opune ca Steaua să primească trofeul de campioană la finalul partidei cu Dinamo din etapa a XXXI-a a Ligii I.

188 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Liga nu se opune ca Steaua să primească trofeul de campioană la meciul cu Dinamo

Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Steaua este campioană. E imposibil să piardă titlul, două meciuri egale tot mai fac până la sfârşit. Aşa că nu îi mai prinde nimeni. Acordarea trofeului se face când solicită clubul în cauză. Noi nu ne opunem dacă ei (n.r. - oficialii FC Steaua) ne solicită să le fie acordat trofeul la meciul cu Dinamo. Dacă Dinamo ar fi la un punct distanţă de Steaua, atunci da, am incita lucrurile... dar aşa, dacă sunt la 15-20 de puncte, nu are cine să se mai supere. Stadionul nu o să fie plin de dinamovişti, o să fie jumătate cu stelişti. Mă tem chiar că vor fi mai mulţi stelişti", a explicat Dragomir.

Oficialul LPF susţine că nu este nicio problemă ca festivitatea de decernare a trofeului şi a tricourilor de campioni să aibă loc chiar dacă derbiul este programat la 10 mai, dată la care suporterii dinamovişti sărbătoresc 16 ani de la incendierea peluzei stadionului din Ghencea. "Cine sărbătoreşte aşa ceva e un cretin, e de Bălăceanca. Dacă îl omori pe unul şi îi sărbătoreşti moartea înseamnă că eşti nebun. Ce faci, dai foc la o casă şi sărbătoreşti?", a spus preşedintele.

Întrebat ce părere are despre fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, care a sărbătorit acel eveniment în anii trecuţi, Dragomir a răspuns: "Domnul Borcea este un suporter la această oră, aşa că poate să se manifeste cum vrea el, dar în limitele legii".

Referitor la programarea a cinci partide din etapa a XXIX-a în ajunul şi în ziua de Paşte, Dragomir a menţionat că zilele şi orele de disputare sunt stabilite de posturile de televiziune care deţin drepturile de transmisie. "Toate cluburile au primit o groază de bani din partea televiziunilor, iar acestea din urmă comandă orele şi zilele de disputare ale meciurilor. Dar şi Chelsea sau Manchester United joacă la ora 14.00, joacă în ziua de Paşte sau de Crăciun şi nu e nicio problemă. Deci, nu noi, Liga, am pus meciurile în ziua de Paşte, ci televiziunile", a precizat Dumitru Dragomir.

Preşedintele LPF cataloghează drept "slabe" arbitrajele din etapa a XXVIII-a. "A fost o săptămână cu arbitraje slabe, dar problemele din arbitraj au dispărut în proporţie de 50-60 la sută. E linişte şi bine, chiar dacă au mai greşit arbitrii", a adăugat oficialul Ligii.

El exclude posibilitatea ca atacantul echipei naţionale a României, Adrian Mutu, să se transfere în Liga I în ciuda vârstei acestuia. "Mutu este Mutu şi la 35 de ani tot nu avem altul mai bun ca el. Păi Mutu vine pe salariu de 500.000 de euro pe an? Mutu e jucător de 2-3 milioane pe an", a precizat preşedintele Ligii.

Dumitru Dragomir nu va merge la finala Ligii Campionilor, programată în 25 mai la Londra, dacă în ultimul act al competiţiei se vor califica cele două formaţii germane, Bayern Munchen şi Borussia Dortmund. "Va fi o finală nemţească, dar mai e un hop de trecut diseară. Eu nu o să merg la finală dacă sunt cele două din Germania. Mi-am cumpărat bilete, totul e aranjat de o jumătate de an, dar nu merg. Eu aş fi vrut să văd o echipă spaniolă cu una nemţească", a explicat Dumitru Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici