Dragomir: Toţi jucătorii vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că, deocamdată, forul pe care îl conduce nu are un plan în cazul apariţiei vreunui caz de gripă A H1N1 la jucători din Liga I şi că aşteaptă să apară un vaccin pe piaţă, care să fie administrat fotbaliştilor.

9 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Toţi jucătorii vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine

Dragomir: Toţi jucătorii vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine (Imagine:Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

"Nu avem deocamdată niciun plan dacă vor apărea cazuri de gripă porcină în Liga I. Nu cred că se va pune problema suspendării campioantului. Noi aşteptăm să iasă vaccinul pe piaţă şi apoi cluburile vor avea obligaţia să-l cumpere şi să vaccinăm toţi fotbaliştii. O să ne vaccinăm toţi, dar deocamdată nu a apărut pe piaţă. Aşteptăm", a spus Dragomir.

Cazuri de infestare cu virusul A H1N1 au apărut la jucători din mai multe campionate europene. Comisia de Competiţii a Ligii Profesioniste de Fotbal din Franţa a decis să amâne meciul Olympique Marseille - Paris Saint-Germain, de duminică, din etapa a zecea a Ligue 1, după descoperirea a trei cazuri de gripă A(H1N1) la jucătorii parizieni. Managerul grupării Bolton, Greg Megson, a precizat, marţi, că membri ai echipei sale au fost contaminaţi cu gripa A H1N1, anunţ ce a intervenit a doua zi după cel al omologului său de la Blackburn, Sam Allardyce.

De asemenea, clubul spaniol Betis Sevilla a anunţat, joi, că şase jucători ai formaţiei Betis Sevilla au fost contaminaţi cu gripa AH1N1.

În România, Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile a informat, luni, că, în săptămâna 19-25 octombrie, au fost înregistrate şase noi cazuri confirmate de gripă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 381.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici