Echipa completă de 20 de atleţi a Ucrainei a plecat la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2022

Ucraina a reuşit să trimită o delegaţie completă de 20 de sportivi şi nouă însoţitori în China, pentru Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022, care încep vineri, în ciuda conflictului actual. Existau temeri că nu vor putea trimite o delegaţie la Jocurile Paralimpice după invazia Rusiei.

174 afișări
Imaginea articolului Echipa completă de 20 de atleţi a Ucrainei a plecat la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2022

Echipa completă de 20 de atleţi a Ucrainei a plecat la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2022

Cu toate acestea, delegaţia a plecat, iar Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC) se aşteaptă ca aceasta să poată concura aşa cum era prevăzut iniţial.

„Ucrainenii vin la Jocuri, încearcă să ajungă aici", a declarat preşedintele IPC, Andrew Parsons, citat de ABC.

„Pentru securitatea lor, nu dezvăluim nicio informaţie despre locul în care se află, dar sunt pe drum".

Echipa a plecat din mai multe destinaţii înainte de a se uni într-un aeroport.

Sportivii ucraineni urmează să concureze la biatlon şi schi fond la Beijing 2022.

Ucraina a obţinut 22 de medalii la Pyeongchang 2018, toate cele şapte medalii de aur ale ţării fiind obţinute la cele două discipline, ucrainienii terminând pe locul şase în clasamentul pe medalii.

Parsons descrisese anterior aducerea sportivilor ucraineni la Beijing ca fiind o "provocare uriaşă" după atacul militar.

De asemenea, Parsons a îndemnat ţările să respecte armistiţiul olimpic, care nu se încheie decât la şapte zile după încheierea Jocurilor Paralimpice.

IPC urmează să ia o decizie în cursul zilei de miercuri cu privire la posibilitatea ca sportivii ruşi şi belaruşi să poată concura în China.

IPC a aprobat recent o nouă rezoluţie care subliniază faptul că este o organizaţie neutră în ceea ce priveşte politica, însă numele şi steagul Rusiei sunt deja interzise din cauza unor probleme de dopaj susţinute de stat, ceea ce înseamnă că sportivii din această ţară urmează să concureze sub sigla Comitetului Paralimpic Rus.

„Nu avem o poziţie politică într-un fel sau altul, aşa că acest lucru este ceea ce va influenţa decizia noastră", a declarat Parsons.

Jocurile Paralimpice de la Beijing 2022 sunt programate să se desfăşoare de vineri până pe 13 martie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici