Echipa Dalkurd FF ar fi trebuit să se afle în avionul Germanwings prăbuşit în sud-estul Franţei

Echipa suedeză Dalkurf FF, din a treia ligă, ar fi trebuit să se afle în avionul companiei Germanwings, prăbuşit în sud-estul Franţei, însă conducerea acesteia a decis să schimbe planurile în ultimul moment, anunţă presa internaţională.

295 afișări
Imaginea articolului Echipa Dalkurd FF ar fi trebuit să se afle în avionul Germanwings prăbuşit în sud-estul Franţei

Echipa Dalkurd FF ar fi trebuit să se afle în avionul Germanwings prăbuşit în sud-estul Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa Dalkurd FF urma să revină în Suedia după un stagiu în Catalunia. Însă, ajunşi la aeroportul din Barcelona, jucătorii şi staff-ul tehnic au renunţat, deoarece distanţa de la Dusseldorf până în Suedia era prea mare. Astfel, jucătorii au cumpărat ultimele bilete disponibile la trei zbouri diferite, care urma să-i ducă la Zurich şi Munchen.

"Tuturor celor care au încercat să ne contacteze în ultimele ore le transmitem că suntem acasă şi suntem bine", a scris portarul Frank Pettersson pe Twitter.

"Ar fi trebuit să luăm acel avion. Erau patru avioane care plecau la acea oară şi care au zburat spre nord trecând pe deasupra Alpilor. Patru avioane şi noi aveam jucători în trei din ele. Putem spune că am avut mult, mult, mult noroc", a afirmat directorul sportiv Adil Kizil pentru Aftonbladet.

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societăţii Lufthansa, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, într-o zonă muntoasă din sudul Franţei.

Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli şi cel puţin un belgian.

De asemenea, la bord erau 16 elevi şi doi profesori de la Liceul german Joseph-Koenig, situat în oraşul Haltern am See.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici