Echipa de volei feminin CSU Metal Galaţi a obţinut prima victorie în Liga Campionilor

Echipa de volei feminin CSU Metal Galaţi a obţinut prima victorie în Liga Campionilor, învingând, marţi, la Buzău, cu scorul de 3-1, formaţia poloneză Fakro Muszynianka Muszina, în prima etapă a grupei D a competiţiei.

133 afișări
Imaginea articolului Echipa de volei feminin CSU Metal Galaţi a obţinut prima victorie în Liga Campionilor

Echipa de volei feminin CSU Metal Galaţi a obţinut prima victorie în Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto)

Scorul pe seturi a fost 20-25, 25-19, 25-22, 25-16.

Primul sfert al partidei a fost la discreţia polonezelor, care au înregistrat diferenţe mari de scor (13-7 sau 22-16). În setul doi, meciul s-a echilibrat, nicio echipă nedesprinzându-se la mai mult de două goluri. Diferenţa s-a făcut în ultima parte a setului, când la scorul de 20-13, formaţia gălăţeană a reuşit să se distanţeze. Şi setul trei a fost echilibrat, formaţia poloneză a condus aproape tot setul, însă la scorul de 22-20 pentru Fakro Muszynianka, gălăţencele au reuşit să ia cinci puncte consecutiv şi să încheie setul în avantaj, scor 25-20. Setul patru nu a avut istoric, fiind la discreţia jucătoarelor echipei din România.

După meci, antrenorul echipei din Galaţi, Zoran Terzici, a declarat că formaţia sa are şanse să meargă mai departe în această comeptiţie. "Fiecare meci este dificil, şi cu atât mai mult cel cu Fakro Muszynianka, deoarece CSU Metal a avut în faţă patru-cinci jucătoare din naţionala Poloniei, medaliată cu bronz la Olimpiadă. Suntem o echipă nouă, în premieră în formula aceasta în Liga Campionilor, şi a fost normal ca în primul set să fim mai timoraţi. Dar, apoi, şi cu sprijinul publicului ne-am revenit. Avem şanse mari să ne calificăm mai departe în acest sezon", a spus tehnicianul.

La rândul său, jucătoarea nigeriană a formaţiei CSU Metal, Nneka Onyejekwe, a declarat că victoria a fost un cadou pentru toată România, cu ocazia Zilei Naţionale. "Se ştie că începem greu meciurile, dar, dacă ne revenim repede, sunt puţine şanse să ne mai bată cineva. La acest meci, nu ne-am mai gândit la restanţele financiare pe care le are clubul faţă de jucătoare şi am intrat pe teren să dăm totul pentru victorie şi să dovedim că suntem adevărate profesioniste", a spus Nneka Onyejekwe.

Şi jucătoarea Daiana Mureşan a precizat că speră ca problemele financiare de la CSU Metal să fie rezolvate cât mai repede: "Am început promiţător acest sezon de Liga Campionilor. Sperăm să jucăm şi mai bine şi să ne calificăm, pentru că în acest sezon chiar avem şanse să trecem mai departe. Nu ne-am dezminţit şi astăzi, pentru că de obicei începem meciurile mai timoraţi. Într-adevăr traversăm o perioadă cu mari probleme financiare, dar facem tot posibilul să nu ne lăsăm afectate, pentru că ştim că toate aceste probleme se vor rezolva".

CSU Metal Galaţi va întâlni în următoarele etape ale competiţiei formaţia Zarechie Odintsovo (16 decembrie) şi Asystel Novara (13 ianuarie 2010). În prima fază a play-off-ului Ligii Campionilor se vor califica primele două clasate din cele cinci grupe, plus încă două echipe de pe locul trei, cu cel mai bun punctaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici