Echipa masculină handbal-tineret s-a calificat la CE din 2010

Naţionala de handbal masculin tineret s-a calificat, duminică, la turneul final al Campionatului European din 2010 (Slovacia), după ce s-a clasat pe locul secund în grupa a V-a preliminară, ale cărei partide s-au desfăşurat la Braşov.

73 afișări
Imaginea articolului Echipa masculină handbal-tineret s-a calificat la CE din 2010

Echipa masculină handbal-tineret s-a calificat la CE din 2010 (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Tricolorii antrenaţi de Titel Răduţă şi Gabriel Armanu au obţinut o victorie, un egal şi o înfrângere, în grupa a V-a de calificare.

În ultimul meci, duminică, echipa României a remizat dramatic, cu Austria, scor 25-25 (11-12). Handbaliştii români au dominat repriza secundă, dar erau conduşi cu 25-23, în ultimul minut de joc, reuşind in extremis să egaleze, de la 7 metri, prin Cristian Ghiţă. Apoi, echipa României a fost nevoită să aştepte şi disputarea ultimei partide din grupă, Franţa-Norvegia, de rezultatul căreia depindea calificarea. Franţa a câştigat, cu 32-25, şi a ajutat România să se califice la turneul final.

"Mă bucur pentru băieţi, este o performanţă, dar în mod sigur avem nevoie de o altă atitudine la turneul final. Dacă nu schimbăm atitudinea şi chiar ţinuta morală, ne va fi foarte greu la Europene", a declarat la final directorul tehnic al loturilor de juniori şi tineret, Sorin Toacsen, pentru MEDIAFAX.

Pe primul loc al grupei s-a clasat Franţa, cu 6 puncte din trei meciuri, iar pe locul secund s-a aflat România, cu 3 puncte, urmată de Norvegia, 2 puncte, şi Austria, un punct.

Rezultatele complete:

Vineri - Franţa-Austria 37-19, România-Norvegia 32-27;

Sâmbătă - România-Franţa 25-33, Norvegia-Austria 34-26;

Duminică - România-Austria 25-25, Franţa-Norvegia 32-25.

Turneul final al CE de tineret va avea loc în Slovacia, între 29 iulie şi 8 august.

Naţiunile deja calificate sunt Slovacia, în calitate de organizatoare, Germania, campioană europeană U18 în 2008, şi Danemarca, finalista CE U18 din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici